Köpa V4!

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Köpa V4!

Detta ämne innehåller 9 svar, har 6 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-10-04 19:00.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13226

  stenling
  Deltagare

  Hejsan!

  Är spekulant på en 74:as V4 och ska nu till helgen åka och titta på den! Bilen verkar vara i fint skick, 13000 mil, besiktad, en ägare osv! Dock har nuvarande ägare haft problem med att bilen vill koka och hon gissar att det är vattenpumpen som är dålig!

  Min fråga är nu, vad kan det tänkas vara för problem för utom pumpen som orsakar detta? Dessutom, hur svårt är det att byta vattenpump? Ägaren säger också att bilen börjat gå lite sämre än tidigare, startar villigt men går inte riktigt ”klockrent”! Vad kan man titta efter när det gäller detta? Förgasarfel? Det är nybytt kondensator och fördelare!

  Någon som har några allmäna tips? Mottages mycket tacksamt, en till V4:a är ju aldrig fel att ha

  //Johannes

  #89224

  lelle f
  Deltagare

  Kan vara en topplockspackning oxå , kolla oljan samt kylvattnet . Ta gärna ett komp prov så märker du direkt om det är packningen .

  #89225

  vattenpumpen brukar inte paja, i synnerhet inte efter bara 13000 mil. Sök på ”topp-packning” ”topplockspackning” i forumets sökfunktion, det finns hur mycket som helst skrivet om detta.

  #89226

  stenling
  Deltagare

  Låter inte trevligt om det är toppackningen, dock har jag funderat lite på detta själv! Har en 900:a som toppackningen just flygit på så jag köper ogärna en bil med samma fel! Vill helst det ska gå fort att åtgärda så man kan börja köra!

  Borde väl vara lättare att byta toppackningen på en v4:a dock? Även om man måste loss med båda topparna! Vit olja, bensinlukt i kylarvattnet, vit rök! Nå mer som skvallrar om trasig packning? Äger tyvärr ingen utrustning för att testa kompen :/

  Kan det vara att motorn kokat som gjort att packningen flygit? Misstänker att detta kan vara fallet på min 900:a nämligen! Nån risk för att toppar, block skadats ytterligare?

  #89227

  antona
  Deltagare

  är bilen fräsch och du inte ska ha den så kan väl jag få ett telefonnummer till ägaren. Vad begär dom för bilen ?

  #89228

  stenling
  Deltagare

  Har toppackningen gått på den så är jag inte intresserad av den, skulle få komma å titta till den till helgen! Annonsen ligger på blocket så jag kan ju inte hindra att du ringer på den ;P

  http://www.blocket.se/view/6168462.htm?caller=vbl_s&l=0&c=1&city=0

  Jag tycker den verkar riktigt fin, sportratten är ju inte direkt fel att få på köpet!

  Du kanske har nått lik att sälja till mig förresten? Vi bor ju nästan grannar Vill ha något att transportera mig runt till december då jag ska resa bort!

  //Johannes

  #89229

  anonymous
  Deltagare

  Min 95:a jag hade -94 tog jag på semester till Bergen i Norge. Körde Trollstigen och bilen kokade i vartenda motlut. Ni som kört den vägen vet att det blir ett och annat motlut Sthlm-bergen-Sthlm.
  Problemet för mig var termostaten. Inte svårare än så.

  MVH JT

  #89230

  antona
  Deltagare

  Du kan få köpa Jubileums 75an av mig för 8000 obesiktigad eller 10000 besiktigad.

  #89231

  gammsaaben
  Deltagare

  Jag har en ambassadblå -74:a till salu. Motorn har gått ca 11.000 mil och går kalas, bra i koppling och växellåda. Hyfsad i lacken förutom höger bakskärm, inte mycket rost. Fin inredning. Sportratt och 2-tums avgas. Borde ha den besiktad och klar till veckoslutet, pris 8000:-

  Daniel Falk
  070-7382222

  #89232

  stenling
  Deltagare

  Väldigt fina bilar ni har båda två! Hade mer än gärna sett någon av dessa i mitt garage! Tyvärr har jag lite ont om pengar då jag ska ut och resa, så jag är på jakt efter ett litet billigare åk!

  Runt 3-4000kr kanske!

  Om ni har nått halvruttet lik ståendes så hör gärna av er Måste dock vara besiktat å körklart! Gärna V4!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng