Motorn tappar orken ibland

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Motorn tappar orken ibland

  • Detta ämne är tomt.
Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #471258
    Frank Mattsson
    Deltagare

    Hej
    Har en original 62:a som har gått ”normalt” med nyrenoverad motor.
    När jag körde så tappade den orken plötsligt. Kanske halv effekt men gick jämnt och ryckte inte.
    Efter någon mil blev det vanlig fart på grejerna igen och så höll det på. Någon mil normal och någon med dåligt effekt.
    Fick tips om att byta bränslepump och göra ren förgasaren vilket jag gjort. Detta hjälpte tyvärr inte.
    Det är sug i vaccumledningen från förgasaren samt om man suger i ledningen vrider sig tännplattan i rotorn.
    Vet hur mycket förgasaren suger men fingret fastnar.
    Alla tändstift är nästan nya (NGK) och ser bra ut.
    Tacksam för hjälp och finns det någon som har tips på någon verkstad att åka till.
    Bor i Bohuslän
    Frank

    #471280
    enor
    Deltagare

    Går den på alla cylindrar när den tappar orken, eller går den ner på 2?

    #471341
    andersu
    Deltagare

    Du har väl inte bensinfilter av papper?

    #471366
    Morten S.
    Moderator

    Hvor mange grader var det ute? Kjører du med forvarmerrøret?
    Har opplevd ising i forgasser helt opp mot 10 varmegrader ute

    Been a Saab owner since 1987.
    I have owned at least 30 Saabs, mainly older Saabs.
    Today I have:
    1960 93F
    1967 96 Monte Carlo 850
    1974 96 "rally car"
    1989 900i 5 dørs
    2007 9-3 SC

    #471368
    Bengt Karlsson
    Deltagare

    Hej. Jag håller med enor ovan. Kolla hur tändstiften ser ut vid de tillfällen som motorn tappar orken. Kanske går den på två cylindrar då. Mvh Bengt

    #471371
    Lars Evertsson
    Deltagare

    Tydligen inte soppa problem eller brist på vacum mellan fördelare och förgasare. Kan det vara en tjuvläcka i insuget mellan förgasaren och toppen? Prova med lite startspray eller liknande för att se om motorn gör någon reaktion. Tändspole problem kan också vara lite underliga ibland.

    #471391
    Frank Mattsson
    Deltagare

    Tack för svar
    Nej den går inte ner på 2 cylindrar. Den går jämt och fint det är först när man kör iväg som man märker att den är orkeslös.

    #471392
    Frank Mattsson
    Deltagare

    Hej
    Tack för svar.
    Det var och är när det är ca + 20 grader också

    #471397
    saabcustom
    Deltagare

    Jag lägger en röst på Lars Evertssons förslag om tändspolen. Kan bli skumma fel. Eller rent av tändningslåset eller på vägen därifrån till tändspolen ? (Så inte tändspolen får sin 12V på plus-sidan.) Du kan ju prova att tjuvkoppla med en kabel från batteri + direkt till tändspolen för att se om tändningslåset är inblandat.

    Förmodar att du bytt brytarspetsar också ? Så att ”jordsidan” på tändspolen får sitt. Och att plattan som brytarspetsarna sitter på är ordentligt jordad (sitter kanske nån jordfläta där ? Är den hel ?)

    Eftersom motorn går jämt och fint så misstänker man att gnistan ibland blir svag av nån anledning, Då funkar det bra på tomgång-låglast men räcker inte att tända en tätare gasblandning på ett bra sätt.

    Nå lycka till / Kenth

    #471411
    Frank Mattsson
    Deltagare

    Hej.
    Tack för svar.
    Har haft dåligt med tid att testa men återkommer när jag felsökt och förhoppningsvis kommer på nått
    Frank

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.