Navn på åket?

Forum Övrigt Allmänt Navn på åket?

 • Detta ämne har 26 svar, 25 deltagare, och uppdaterades senast 2006-11-07 21:51 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 27 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14927

  I går passerte min lille hvite 96-64 60.000 kilometer! Jeg kjøpte den i fjor, og fikk i løpet av kort tid problemer med vattenpumpen, elanlegget, vindrutetorkarne, vattenpumpen igjen samt lekkasje i varmluftanlegget (jeg sto tre fantastiske sommerdager inne i en demontert kupe og tørket i kanalene).

  Hun hadde stått bortstilt i mange år, så det er naturlig med litt oppstartshelv***, men det ble nok. Nå er det meste i orden, og bilen har fått navnet ”Hedda” etter Ibsens rollefigur Hedda Gabler – som var tråkig, uberegnelig og livsfarlig. Men vakker!

  Så nå vil jeg vite: er det noen andre her som har døpt bilen sin, og vil berette hvorfor de valgte det navnet?

  #99086
  DanS
  Deltagare

  Lisa II fick ju sonetten heta efter frugan och mitt alias här på forum

  #99087
  v4_petter
  Deltagare

  mina föräldrar hade en fin indiskt gul 74a och med de gamla registreringsskyltarna hette den P följt av lite siffror.
  ”P” blev alltså dess namn och då min egen är nummer 3 i vår familjs ordning heter min P3.
  Men kärt barn har många namn så den har även fått bli kallad Oliven (den är ju veronagrön, en färg jag vet att många hatar) och några har kallat den ugglan (de tyckte den såg lite ugglig ut framifrån).

  #99088
  janneh
  Deltagare

  Vår nyinförskaffade, bruna V4:a fick heta Tant Brun. Dels för att alla bilar i familjen får namn på B, dels för att hon känns som en tant: Lätt att avfärda som lite tråkig men river till när man minst anar det. Sedan är det förstås efter Elsa Beskows Tant Grön, tant Brun och tant Gredelin också.

  #99089
  jocke e
  Deltagare

  Min 96:a -79 heter Gullan. Dels för att den är alabastergul och för att min mormor hette Gullan. Hon har dock ingen annan anknytning till bilen, det kändes bara bra att använda hennes namn då hon inte är med oss längre . Hon han dock träffa sin namne innan hon gick bort. Visserligen fanns namnet redan i tankarna tidigare då jag var sugen på en gul BMW 1602 som stod parkerad i kvarteret. Men den försvann och återfanns sedan krockad, jag köpte Saab istället och på den vägen är det…
  Den ena 99:an heter inofficiellt Olle, efter morfar. Detta namn har dock inte satt sig riktigt än, men han körde 99 cc när det begav sig, så lite relevans finns det.
  Sedan har jag en odöpt indiskt gul 99 också. Återstår att se vad det blir av den.
  /Jocke.

  #99090
  anonymous
  Deltagare

  Min skogsgröna 99 -76 (GN10) Fick naturligtvis namnet Kermit. När jag först såg den blev jag ställd. Allt var ju grönt, karossen, mattan på golvet, stolarna, dörrsidorna you name it. Det första som helt enkelt kom upp i huvudet var Kermit.
  Annars heter alla mina fordon dam-namn på S. Första moppen hette Selma, motorcykeln hette ”Svea-the monster”, V4:an heter Siv.

  Ett äldre fordon har alltid sina små egenheter, sin personlighet, så jag tycker att det inte är mer än rätt att kalla dem vid namn.

  #99091

  Har åkså en Kermit (Sonetten till vänster).
  För att matcha det heter 93:an Miss Piggy.

  #99092

  Ett äldre fordon har alltid sina små egenheter, sin personlighet, så jag tycker att det inte är mer än rätt att kalla dem vid namn.

  Det holder jeg med deg i. Jeg har en venn som også kjører Saab, og hans biler får alltid hestenavn. Hans første Saab, en rød 900 turbo het ”Rosinante”, etter Don Quijotes røde hest. Etter den kjøpte han en nydelig svart 900 Aero -86, som rett og slett ble kallet ”Svarten”, senere omdøpt til ”Trigger”. Hans nåværende er en 9000 turbo fra -96 som har en merkelig blek gullfarge. Han lurer på om den skal hete ”Pale Rider” (Men er det ikke Døden som er The pale rider i Johannes’ Åpenbaring?!).

  #99093
  kallsund
  Deltagare

  Hrrm, tja, jag har börjat kalla min för Gamle Gustav, efter farfar som hade den först.

  mvh
  Kalle

  #99094
  stefan w
  Deltagare

  Min dotter har döpt den till ”Brummen” så det är det officiella namnet den har på skolan där hon går. Den hörs där den far fram.

  Själv vet jag inte vad jag ska kalla den, ”Skrutten” kanske.

  Jag hör ibland barn kommentera bilen, de flesta säger att den är fin
  Barn ser nog saker på annat sätt än oss vuxna.
  [image]http://www.saabklubben.com/ubbthreads/attachments/575749-Brummen.JPG[/image]

  #99095
  kortnos
  Deltagare

  Min lilla pärla döpte jag ganska snabbt till Josefin, av den enkla anledningen att ”hon är så fin” namnet sitter bra i munnen. Och jag tror det är ett ganska bra namn för folk man känner frågar ”hur det går med josefin” o sånt när dom nämner bilen. Dom säger inte saaben utan dess namn, då har man lyckas med namn valet

  #99096
  truls herland
  Deltagare

  Min bil kallas löst för ”krockhelvetet”, eftersom den numera är en ”speciell” halvkortnos eller något halvdant ombyggt till en kortnos. Bilen premiärvisades efter ombygnaden på väg til Ljungbyhed, men nog lär man tycka att det inte var en särskilt välbygd konstruktion.

  #99097
  emul
  Moderator

  Truls, kan vi inte få se nån bild på missödet? Vore intressant att se dina framsteg med återskapandet av bilen sen!

  Min kallas i byn där jag är uppväxt och har bilen för Prutten eller Lilla blå.. Prutten är nog det som faller mig mest i smaken tror jag =)

  #99098
  Martin Sigge
  Deltagare

  Jag kallar min pärla för Gammsaaben, men det finns det ju en användare här på forumet som heter oxå. Fast risken för förväxling lär väl inte vara överhängande.

  mvh
  MO

  #99099
  Lustgasen
  Moderator

  Jag har inget namn på min 99t än,men den har strulat så mkt så den förtjänar inget namn än heller…….

  Saab 900 TurboS Cabriolet -91

  Sekreterare i Svenska Saabklubben

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 27 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng