Ny på forumet, Kyler inte riktigt

Forum Modellspecifika forum OG900 Ny på forumet, Kyler inte riktigt

  • Detta ämne har 14 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2013-07-17 18:04 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #26243
    emil
    Deltagare

    Hej! Jag är ny på forumet samt ny ägare av en SAAB 900 85. Denna bil är min första bil (Fyller snart 18). Jag lägger upp en bild på den:). Men allt är inte frid och fröjd, jag har problem med att den inte kyler så bra. Vi trodde at det var en felande termostat men inte. Vi har prövat att köra utan termostat men ingen skillnad, den har dock inte kokat men mätaren ställer sig högst upp. Det tar tid för mätaren att gå ända upp, man kan köra med bilen ett tag innan den ställer sig höst upp. Vad kan felet vara? Tack.:)

    #196087
    jellybear
    Deltagare

    Hej och välkommen till forumet!

    Vanligt fel är igensatt kylare. Det är lätt att kolla: Varmkör bilen, känn sedan över hela kylaren med handflatan: Är den jämnvarm överallt? Om inte är den delvia igensatt.

    Andra grejer att kolla: Hur ser kylarvätskan ut? Går den elektriska kylfläkten igång som den ska?

    En nödlösning för att köra en bil med dålig kylning är att dra på kupévärmen (och fläkten) på max och på så sätt suga ut värmen ur motorn.

    #196088
    morsole
    Deltagare

    Ta ut termostat och töm systemet; det sitter en kran på kylarens hö nederkant; går det inte att lossa på den så ta stora kylvattenslangen på vä nederkant.

    När du tömt ut allt du kan, så sätt på slangen igen vid kylaren och kör motorn på tomgång utan termostat, spola med slang i expansionskärlet hela tiden.

    När det ser rent ut så lägger du i ett par tabletter maskindiskmedel, fyller på vatten och kör en vända med bilen. Glöm inte att lufta systemet; sitter en nippel på termostathuslocket, där öppnar du så vattnet rinner utan luftbubblor.

    Du har satt i en packning där termostaten normalt sitter, så det håller tät.

    Kör nu en vända eller två, låt motorn svalna lite, om den är jättevarm, och sen spolar du igen.

    När du gjort det några ggr så borde värsta skiten släppt, om den nu KAN det!

    Fyll systemet, varmkör och känn efter på kylaren, om hela kylaren blir varm nu.

    Annars får du ragga upp en ny eller bättre begagnad kylare.

    Finns lite över allt, med varierande priser.

    Alltid när du jobbat med kylaren eller termostaten; LUFTA, annars får du problem!

    Mvh Johannes

    Bor i Sjöbo, bra på gamla bromsar bl a!

    #196089
    emil
    Deltagare

    Tack för alla tipps. Jag ska kolla dessa grejer imorgon. Som jag skrev tidigare så har jag kört bilen utan termostat, och den har ändå gått varmt. Packningen du pratar om morsole sitter den runt termostaten? Menar du att jag lägger i maskindiskmedel i expansionskälet? Men innan det ska jag satt dit slangen/vridit tillbaka kranen? När jag sedan spolar vatten genom expansionskälet kommer det väll att rinna över/bli fullt. Ska inte slangen vara loss när jag spolar igenom vatten? Tack:)

    #196092
    andreas1
    Deltagare

    Hmm maskindiskmedel fräter väl på aluminium vad jag fåttt lära mig,
    Eller jag har lärt mig fel? Annars är det inte lämpligt i en saab

    #196096
    morsole
    Deltagare

    Maskindiskmedel använder du för rengöring; det ska sköljas ur mycket ordentligt efter, NATURLIGTVIS; så om det biss lite så gör det knappast något.

    Det finns de som haft i kaustiksoda i små mängder och kort tid; det vill jag dock inte rekommendera!

    Vad hade du själv använt för medel??

    Mvh Johannes

    Bor i Sjöbo, bra på gamla bromsar bl a!

    #196099
    saabaero
    Deltagare

    Man kan även knalla in på närmsta mack och köpa en flaska kylarrensning

    #196101
    emil
    Deltagare

    Jag märkte idag att det inte satt någon termostatpackning. Med tanke på att den fattas så har den väl dragit luft? Jag har beställt ny termostat och termostatpackning som bör komma imorgon. Jag hör av mig imorgon hur det går. morsole när du tidigare skrev: när jag tömt kylarn på glykol, att jag sedan sätter tillbaka slangen. Bör inte slangen vara loss eller kranen öppen när jag spolar vatten igenom? Tack:)

    #196103
    morsole
    Deltagare

    @Emil wrote:

    Jag märkte idag att det inte satt någon termostatpackning. Med tanke på att den fattas så har den väl dragit luft? Jag har beställt ny termostat och termostatpackning som bör komma imorgon. Jag hör av mig imorgon hur det går. morsole när du tidigare skrev: när jag tömt kylarn på glykol, att jag sedan sätter tillbaka slangen. Bör inte slangen vara loss eller kranen öppen när jag spolar vatten igenom? Tack:)

    Min tanke var nog att du skulle ha termostathuslocket av och låta det rinna över där med motorn i tomgång…

    Det finns säkert många flera sätt att göra samma sak på; det här är som jag gjort tidigare och det har funkat för mig.

    Mvh Johannes

    Bor i Sjöbo, bra på gamla bromsar bl a!

    #196106
    emil
    Deltagare

    @morsole wrote:

    @Emil wrote:

    Jag märkte idag att det inte satt någon termostatpackning. Med tanke på att den fattas så har den väl dragit luft? Jag har beställt ny termostat och termostatpackning som bör komma imorgon. Jag hör av mig imorgon hur det går. morsole när du tidigare skrev: när jag tömt kylarn på glykol, att jag sedan sätter tillbaka slangen. Bör inte slangen vara loss eller kranen öppen när jag spolar vatten igenom? Tack:)

    Min tanke var nog att du skulle ha termostathuslocket av och låta det rinna över där med motorn i tomgång…

    Det finns säkert många flera sätt att göra samma sak på; det här är som jag gjort tidigare och det har funkat för mig.

    Mvh Johannes

    Ok. Då förstår jag:) tack för tipsen Johannes. Jag hör av mig imorgon när jag fått termostat packningen. Jag ska köpa kylarrensning imorgon och göra rent ordentligt:) så får vi hoppas på det bästa;)

    #196107
    emil
    Deltagare

    jag missade att fråga, när man sedan luftar kylaren. Ska bilen vara varm? Eller spelar det inte någon roll?

    Tack

    #196109
    morsole
    Deltagare

    Du luftar kylaren när du fyller på vätskan; motorn blir sällan så het när vattnet rinner hela tiden.

    Du kan få efterfylla om du misslyckas första gången.

    Mvh Johannes

    Bor i Sjöbo, bra på gamla bromsar bl a!

    #196118
    emil
    Deltagare

    Jag tror det har löst sig nu. Kylarn var inte igensatt. De var den gamla termostaten som inte hade någon packning. Med ny termostat samt termostatpackning värkar allt fungera som det ska. Vi har tömt kylarn på luft. Tack för all hjälp, nu får vi hoppas att allt håller som det ska;)

    #192804
    morsole
    Deltagare

    Inte helt oviktigt att man INTE använder luft på en vattenkyld motor…

    Duktiga ni var som klarade av det!

    Mvh Johannes

    Bor i Sjöbo, bra på gamla bromsar bl a!

    #196147
    andreas1
    Deltagare

    @morsole wrote:

    Maskindiskmedel använder du för rengöring; det ska sköljas ur mycket ordentligt efter, NATURLIGTVIS; så om det biss lite så gör det knappast något.

    Det finns de som haft i kaustiksoda i små mängder och kort tid; det vill jag dock inte rekommendera!

    Vad hade du själv använt för medel??

    Mvh Johannes

    Använder ett tvättmedel som jag hämtar på jobb, som ej reagerar på alu.
    Men helt klart om det ej hinner fräta el man ej märker skadorna kan jag ej svara på ..

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng