nycklar

Detta ämne innehåller 10 svar, har 8 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-12-23 14:50.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15277

  lennyman
  Deltagare

  hej
  Jag har en 95:a -71:a som inte har några nycklar jag undrar om det är någon som vet om det går att få fram nycklar till befintliga lås eller om man är tvungen och byta?

  Tack på förhand Lennart

  #101048

  porsche944
  Deltagare

  Med en stor portion tur kanske din lokala SAAB handlare kan hjälpa dig, prova att beställa på bilens ch nummer, hoppas att org låsen ej är bytade genom åren. Nyckel ämnen kan dock vara ett problem, men 71:or skall ha den korta nyckeln. Om du byter till nyare lås 72 eller nyare så kan jag hjälpa dig med orginal nyckelämnen.

  #101052

  torbjorn m.
  Deltagare

  DETTE VAR DA GOD INFORMASJON!
  02.desember d.å hadde jeg på dette forum samme spørsmål under tittelen: Manglende nøkkler. Spørsmål om hva man kan gjøre når nøkklene er borte. Ikke ETT eneste svar kom… og problemet har jeg forsåvidt enda.
  Er det fordi jeg er fra Norge at ingen vil svare meg?! 🙁

  Skal man ha ett aktivt og nyttig forum for ALLE SAAB-entusiaster, til og med ”utlendinger”, så må den som sitter på nyttig og relevant informasjon få den ut når noen spørr! Og så lenge vi i skandinava er nært beslektet språklig, så er ikke det heller noen god unnskylding for å la være å hjelpe en SAAB-entusiast utenfor Sverige…
  Dette er ikke spesielt rettet til noen bestemmt person, men ment som en oppfordring til alle brukere.

  Torbjørn Midtgård
  Norge.

  #101055

  johan josefsson
  Deltagare

  Jag kan bara svara för mig själv. Jag kollar på anslagstavlan ibland, och då oftast på dom inlägg som är gjort senast. Därför missar jag många inlägg som kanske är postade 2-3 dagar tidigare. Jag tror att många med mig kollar anslagstavlan när tid finnes och därför inte läser alla trådar som finns.

  Att uteblivna svar beror på att den som frågar kommer från Norge betvivlar jag. Självklart hjälper man till oavsett landstillhörighet.

  #101056

  Martin
  Deltagare

  Hej Torbjørn!

  Jag tror inte att det har så mycket med bristande kommunikation eller respekt mellan broderfolken att göra. Tvärtom upplever jag mycket trevlig och givande kommunikation ”över kölen”. Men säkert är det så att ett fåtal användare inte har så lätt för att läsa andra skandinaviska språk. Tydligen är svenskar normalt sämre på de skandinaviska språken jämfört med våra grannar.

  Troligast är att tillfälligheter spelar in. Långtifrån alla besöker Anslagstavlan dagligen, och därmed blir det en hel del meddelanden att läsa när man väl besöker Anslagstavlan. Man skummar rubriken helt enkelt. Jämför tex viktiga meddelanden från styrelsen med de bedömt 2000 besökare vi har per dag. Tillkommer att ”rätt” person som kan svaret läser frågan.

  Med hopp om att du även framgent deltager på vårt forum! 🙂

  /Martin, Skandinavien

  #101069

  torbjorn m.
  Deltagare

  Hei Igjen

  Takker for fint innlegg Martin, du nevner to viktige faktorer, språk og bruker-frekvensen.
  Litt bakgrunn for min utblåsning igår:
  Mine venner og jeg benytter ofte forum hos svenske bil- og mc-klubber. Over tid har man lagt merke til en dårlig, eller uteblivende respons på innlegg skrevet på norsk( bokmål*), vi har fundert lenge på hva dette beror på. Tydeligvis er språkbarrieren større enn først antatt…
  Jeg kommer også i fremtiden til å benytte meg ofte av dette gode SAAB-forum, her er faktisk mange solide entusiaster og ett høgt kunnskapsnivå.
  Så får heller jag forsöka skriva lite mera med svenska ord för at nå ett bredare publikum 😉

  * Det finnes to språk i Norge, bokmål som ca 3/4 benytter, og nynorsk som er uten dansk influens.

  Med vennlig hilsen:
  Torbjørn Midtgård
  Norge.

  #101070

  Martin
  Deltagare

  Ingen orsak Torbjørn!

  För min del tycker jag att det är berikande med utbyte mellan länderna. Om vi håller oss till det talade ordet, tycker jag att bokmål generellt är lättare att förstå jämfört med Nynorsk. Det skrivna ordet kan jag inte uttala mig om.

  #101071

  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Nynorsk är inte lätt men bokmål går bra. Sedan finns det ju en del ord som kan vara knepiga men det gäller ju även dialektala specialiteter. Danska går bra men det är jag ju uppfödd med sedan 50-talet eftersom dansk TV var före svensk och det gick bra att knappa in innan det digitala tog över. Minns med viss rysning Otto Leisners ”Pladeparade” som kan betraktas som dåtidens topplisteprogram.

  Under mina år i Östersund fick man ju sin dos av norska eftersom staden invaderades varje weekend av besökare västerifrån. När det blev måndag igen var både fryst kött och cigaretter slut i butikerna. :crying:

  Skriv vidare kära Norrmän och dela gärna med er av oljemiljarderna. Tänk om unionsupplösningen inte blivit av… :duck:

  /B

  #101072

  saab v4-ever
  Deltagare

  Jag håller med föregående talare (skrivare) det är väl inte så svårt att förstå norska. Hoppas verkligen inte att någon gör åtskillnad i svar för att någon kommer från Norge?? Jag tycker precis som Martin att det är utvecklande med nya språk. Om man inte förstår kan man ju alltid försöka.

  Tyvärr är jag inte inne på sidan så mycket nuförtiden.

  Hoppas att det löser sig med nycklarna. För mig funkade det inte med chassinr. Skulle du däremot hitta ett nyckelnr i något dokument/köpehandling så kan det funka. Ett lite bekymmer är det som Michael beskrev, det gäller att få tag i nyckelämne också.

  Beträffande de två språken så har danskarna också två. Vanlig danska (allmennelig dansk) och Gammel Dansk! Skål! 😀

  Gladelig jul och ett godt Tuborg!

  ///Harald

  #101078

  lennyman
  Deltagare

  Jag tror min tråd tog ett stickspår 🙂

  jag försöker läsa så många inlägg som möjligt fast man får konsentrera sej lite extra när man ska läsa på ander språk än svenska men det är bara bra!

  Jag ska kolla med saab handaren efter heljerna

  God jul 🙂

  #101126

  stefan w
  Deltagare

  Jag tror (och hoppas) på att uteblivna svar är en slump, det händer oavsett språket har jag sett.

  Appråpå nycklar, för drygt 10 år sedan så tappade min bror sina nycklar till sin 95 -75B (den är brun förresten 😉 )
  Det enda som fanns var en assa original nyckelskalle med instansat nummer. Jag tog en rövare och åkte till Lås och Maskinservice här i Sundsvall. Dom gjorde en ny nyckel utifrån numret, det tyckte jag var coolt. Den möjligheten finns säkert på låsfirmor i fler städer.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng