Roliga & udda tillbehör.

Forum Övrigt Allmänt Roliga & udda tillbehör.

 • Detta ämne har 40 svar, 21 deltagare, och uppdaterades senast 2002-08-13 16:14 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 41 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8714
  Lollo
  Deltagare

  Hej.
  Har ni några roliga eller udda tillbehör att fresta oss andra med.
  Själv har jag bla en korg som skall sitta mellan hjulhusen i kofferten, Marshall lampor, Saab filtar, träratt.

  #64761
  Martin
  Deltagare

  Här finns i varje fall några aptitretare…
  http://www.saabklubben.com/arkiv/saabtbh/saabtbh.shtml

  En kul grej som ligger hemma är en luftmadrass som är utformad för att passa Saab 95. Farbrorn jag köpte den av var noga med att påpeka att den bara var använd två gånger, och att den var uppblåst med pump och därmed inte utsatt för kondens från andedräkten (!). Därefter var madrassen talkad invärtes. Det lilla märket med loggan sitter fortfarande kvar.

  #64762
  tobbe99
  Deltagare

  Hejsan Lollo!
  Jag antar att du menar prylar som inte är till salu, men för frestelsens skull?? I så fall har jag: Sport & rallyratt, jalusi, sex fotbollar, fyra svarvade fotbollar, en trippmätare med T-växel för V4, modell vet jag ej, tror det är dubbla räkneverk bara, runda backljus i rostfritt, kromad böjlig kartlampa samt träknoppar till växel och blinkersspak, Nos dekaler till huven ”SAAB V4” i svart. Hade till för ett tag sedan en ny kamaxel (enl. säljaren en 7.1 kam?) samt åtta nya lättade lyftare som var fabrikssvarvade på mitten, till denna. Den sistnända gick för femhundra+ lite svetshjälp till en kompis. Samtliga delar till V4. Och inget är till salu. Jag skälver fortfarande sådär lite mysigt när V4 kommer på tal. Jag har säkert inte haft min sista ännu. Ha det gött!!
  ”Tobbe”

  #64763
  porsche944
  Deltagare

  Kan väl fylla i listan, börjar med V 4:
  Ronal fälg 8 st
  Fotbollsfälgar
  Sport&rally ratt
  Recaro 1328 stolar
  Kartlampor
  Yasaki varvräknare(fabriksbilarna hadde denna modell)
  Radiokonsol
  Fronspoiler
  Bosch 180:or (tre på rad om det skall vara hel rätt)
  2″ avgassystem
  Fanns lite mer till 99:e följande finns:

  Vatten insprutning helt ny,
  Spoiler bak till sedanen,
  Instrument platta för konsol,
  Sport ratt,
  Gummi mattor,
  Sport &rally klädslar,
  SAAB Clarion radio 950,
  Papperskorgar för montering under stolen,
  Nivå varning för spolarvatten,
  Rostfritt SAAB org turbo avgassystem.

  Har säkert glömt något, men det finns säkert mer.

  Ingen som ev har en farthållare till 99 till salu?

  MVH Michael

  #64764
  tobbe99
  Deltagare

  Hejsan!
  Nej Michael, däremot 5 st nya Cibièinsatser, varav fyra i SAAB-kartong, tio torkarbladssatser till strålkastartorkarna, diverse strömbrytare till olika åttiotalare, instrumentplatta till konsollen (2x52mm instr.+ tre strömbrytare), bakre avgas till Turbo sedan, varvräknare äldre EMS, samt till 83-87. Jalusi (Hansa ej orig) beg sidobackljusinsatser och barnskydd och fyra beg Ronal Silverspoke, Rött Walker sportsystem till en 75:a.

  #64765
  ake svantesson
  Deltagare

  jag har oxå lite grejor…
  har ett heuer monte carlo stoppur som äggklocka tex..
  äggen blir perfekta med ett kvalitetsur som tar tiden. ej lika bra med äggklockan laban från ikea.. håller nu på att färdigställa en åkgräsklipparre med v4a turbomotor…så det blir mer fritid över..då gräsmattan tar en timme att gå över nu..16ventilaren driver hydrofonpumpen..
  så jag kan bevattna mina jordgubbar å andra frukt å bär..
  sommriga hälsningar från åke

  #64766
  lennart j.
  Deltagare

  Hej på er i den Svenska sommaren,
  Jag har hört och sett att ni har haft uruselt väder en tid!
  Vad sägs om en Eberspächer ”Standheizung” till Saab 96 V4?
  Hälsningar

  #64767
  Lollo
  Deltagare

  Hej.
  Kom på att jag har fler lite udda tillbehör, eller vad sägs om en Sievert Carmax motorvärmare(gasol)med orginal bruks anvisning, ebersprächer, blaupunkt radio med självsökning och färg anpassade knappar från 61 , kromade signalhorn.
  Har även fotbollar, ronaler och smålands fälgar.
  Har också 2 speed piloter och 2 kartisar.

  Ni andra som har udda saker, tala om för oss så vi får leta efter dessa. :confused:

  #64768
  mats jonsson
  Deltagare

  Det känns som att jag skulle behöva Heuer-klockor då mina ägg sällan blir bra.

  Annars så dammarjag 12 kartonger med nya Ronalfälgar var 14-dag. De kommer säkert väl till pass. Köpte en Sonett III till i förra veckan. Var tvungen. Annars hade hustrun kommit med skamliga förslag. Som att åka till Grekland på semester. När man kan vara hemma i garaget..

  #64769
  tobbe99
  Deltagare

  Hördu Mats!
  Har du kollat I kartongerna?? Hörde ryktas för många år sedan att ”jubbefälgarna” var av så dålig kvalitet att dom låg och ärgade i kartongerna på vinden hos vissa SAAB-återförsäljare.
  ”Tobbe”

  #64770
  erik satre
  Deltagare

  Alltså, Michael…
  Finns det något du planerar att sälja som hör ihop med 99-modellen?

  Det enda jag har, men som kanske ändå kan väcka ett visst habegär är bakrutejalusi, reservhjulsdunk, svart sportrallyklädsel till framstolar, hel framspolier…

  Frägor:
  1) det finns alltså rostfria originalsystem till turbon?
  2) hur är det med vatteninsprutning, sliter det ut motorn?
  3) hur ser extramätarmätarkonsolen till 99an ut? Är det originaltillbehör? Har någon foto? Har någon en till salu?
  4) varför satt inte servo på turbobilarna? Man tappar ju lite rapphetskänsla med allt vevande.

  #64771
  tobbe99
  Deltagare

  Hejsan Erik!
  jag kan hjälpa dig med fråga 3. Det är en platta som man sätter i mittkonsollen istället för högtalargallret. Övre halvan består av två urtag för 52mm extra instrument, vinklade mot föraren. Nedre halvan består av tre liggande rektangulära hål för strömbrytare (Saabs egna)där man även kan sätta i blindlock om man vill
  På 99-tiden såldes VDO-sortimentet av 52 mm instrument hos SAAB, men jag tror att man kan montera även senare 900:ans extrainstrument i denna konsoll. Dom är ju märkta ”SAAB” i nederkant och har Oranga visare, som bättre matchar huvudinstrumenten. VDO var ju universal för alla bilar, och har ju rödare nålar. Det finns bild på detta i tillbehörsbroschyren från 75, och säkert i senare också. Jag tror också att man ser det i Jonas fina turbo i Teknikens Världs retronummer för något år sedan. Jag håller ständigt utkik efter roliga delar när jag går på skrot, och ser jag fler sådana paneler så handlar jag såklart.
  M.v.h ”Tobbe”

  #64772
  erik satre
  Deltagare

  Tack Tobbe!
  Skall genast rota fram retro-numret. Detta tillbehör vore underbart i min bil, då det ändå inte sitter en högtalare bakom det löjliga gallret. Vilka mätare används? Batterispänning och oljetemp kanske? Vilka strömbrytare brukade monteras? Det fanns väl inte så mycket eletriskt att montera?

  #64773
  tobbe99
  Deltagare

  Hej igen Erik!
  Det var väl det vanliga; volt, ampere, oljetryck, yttertemp etc, som fanns att välja på. Volt och yttertemp är väl lättast att montera. Strömbrytarna som användes var samma helsvarta knappar, märkta ”EXTRA”, som man kunde montera i dom lediga uttagen i standardbrädan. Vissa modeller har ju haft nästan fullt från början t. ex reglage för elspeglar, hörnljus, dimbakljus etc. Men som sagt, dom neutrala ”EXTRA”-knapparna var nog vanligast. Det känns konstigt att koppla in någon knapp i konsollen utan att ha fullt i brädan först tycker jag, men man KAN ju ha vanliga blindpluggar i konsollen (sitter ju standard på dom flesta 99:or. Man kan ju också vara lekfull (dock inte jag!!) och proppa dit en grön för elbakrutan -80, en gul för elbakruta 81-83, och en orange för dimbakljus 83. Då blir det nog klatschigt. Det finns också ”EXTRA”-strömbrytare med gul belysning i halva knappen (99 84 års modell+ SAAB 90) Ja, vad skall man koppla in då? Kanske elantenn, extraljus, varför inte en egentillverkad startspärr eller slutsteg. Själv har jag massa olika knappar liggandes, men jag har bara förberett med en orange dimljusknapp jämte choken än så länge.
  M.v.h ”Tobbe”

  #64774
  porsche944
  Deltagare

  Ni har väldiga funderingar på vad man skall eller kan koppla in på dessa tre extra brytare. På den tiden när detta kom ”GÄLLDE” följande:

  Brytare 1. avstängning för extra ljus

  Brytare 2. kartläsarlampa

  Brytare 3. det viktigaste, manuellt på slag av motorns kylfläkt, viktigt att hålla motorn kall.

  Instrumenten var ofta volt och oljetryck.

  Lycka till!!!

  MVH Michael

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 41 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng