Saab 96 1962

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 1962

 • Detta ämne har 32 svar, 11 deltagare, och uppdaterades senast 2011-08-05 11:19 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 33 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3930
  fredrik.a.
  Deltagare
  #27512
  fredrik.a.
  Deltagare

  Nu har det jobbats hela helgen med tvåtaktaren för att få den färdig någon gång, hade ju inga bromsar alls så motor och låda lyftes ur och huvudcyllindern honades ur och sattes ihop med nya packningar, sedan bytte jag packboxen i växellådan och hade i ny olja, passade även på att sätta i en orginalmotor (hade ju -65 motor ett tag) som jag gjort i ordning med ny vev och nya packningar, motorn går bra men remskivan liksom vobblar lite, funderar på om det är remskivan i sig som är felet eller vad tror ni?? så va de ju det här med bromsarna, trots att huvudcyllindern nu är renoverad så går pedalen i botten för att sedan bli hård andra gången man trycker, kanske var porer i den som jäklas nu, men om någon har en huvudcyllinder som funkar eller ett bra objekt utan porer i så köper jag den gärna!

  Mycket tacksam om någon kan säga mig vad det är med remskivan med som sagt! Vill ju så gärna få den körbar till i sommar men man får väl se! 🙄

  #27554
  Lollo
  Deltagare

  Tror på slitet hål i remskivan, har sett det på flera motorer.

  Hur har du justerat bromsarna, hade samma problem på min första TT, det visade sig att det att ja inte lagt efter beläggen så första trycket på pedalen blev mjukt då beläggen gick ut och nästa hårt för då låg de redan mot.
  Så det var inget fel 🙄

  #27558
  fredrik.a.
  Deltagare

  ja faktiskt så var felet i justeringen som du säger, prata med en annan som varit med om det bak men jag hade ju ju inte justerat ut backarna fram tillräckligt, så efter att jag gjorde det nu i kväll så funkade det, det ända är att bromsarna bak tar lite dåligt, men kanske är lite mera luftning som behövs, och så slängde jag på en annan remmskiva, och även det med gått resultat, kanske var slitet hål i den gamla då som sagt. Så nu är det snart dags för besiktning efter 5 års kämpande, 😀 ska bara fixa torkarmotorn som inte vill gå tillbaka, ska se om jag kan göra som det står i saabfaktan på startsidan.

  #27608
  fredrik.a.
  Deltagare

  Nu har jag försäkrat och ställt på bilen (första gången sedan 1977 😀 ) så man kan testa den lite mera, tror problemet med bromsarna bak ligger i backventilen under baksätet, blir lite dropp där, hjälper inte heller att dra åt rören, men jag fundera på om man kanske kunde skippa den, går det? Eller går det att renovera ventilen på något vis?

  Så har jag sökt lite på google angående vad besiktningen säger om lösa däcksidor som jag har monterade, vet att det var en tråd om det på gamla forumet, men jag kan inte hitta den!

  #27644
  Lollo
  Deltagare

  Grattis.
  Har inte haft nga problem med lösa sidor då ja besiktat iaf.

  #27726
  fredrik.a.
  Deltagare

  tack, då behöver jag ju inte fundera på det, men så har jag lite svårt att få bromsarna bak att ta fullt ut, kann det va ventilen under baksätet som spökar eller? går den att ta bort kanske, såg i rephandboken att inte 95orna hade någon sådan!

  #27838
  fredrik.a.
  Deltagare

  Nu är bilen äntligen besiktigad och godkänd, blankt papper blev det, visserligen fick jag inget papper då datorn var trasig, men får det på posten!! 😀


  Så nu jäklar blir det tvåtaktåka av!! 😉

  #27842

  Grattis!! 😀

  #27848
  Morten S.
  Moderator

  Grattis til topp resultat!

  Been a Saab owner since 1987.
  I have owned at least 30 Saabs, mainly older Saabs.
  Today I have:
  1960 93F
  1967 96 Monte Carlo 850
  1974 96 "rally car"
  1989 900i 5 dørs
  2007 9-3 SC

  #27887
  fredrik.a.
  Deltagare

  Tack ska ni ha!! 🙂

  #27890
  Lollo
  Deltagare

  Trevligt, passa på njut så ofta du kan. 😉

  #27908
  fredrik.a.
  Deltagare

  ja absålut, nu ska den avnjutas!! 😉


  Fick besiktningspappret idag, gämna och fina bromsar!! 🙂

  #27932
  filbrun2
  Deltagare

  Bromsarna verkar ju ha varit perfekta! Justerade du lyset innan eller gjorde dom det åt dig?

  #27934
  fredrik.a.
  Deltagare

  jo jag blev själv förvånad över hur gämna bromsarna var, det trodde jag inte, lysene ställde jag bara så dom låg i samma höjd, men de var så nöjda, så de gjorde inget med dem, lite tur där med! 😉

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 33 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng