Sörja i kylarvattnet

Forum Modellspecifika forum 90/99 Sörja i kylarvattnet

 • Detta ämne har 12 svar, 12 deltagare, och uppdaterades senast 2008-09-11 12:35 av .
Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18456
  ayrton
  Deltagare

  Hej vad är detta för sörja som finns i kylarvattnet på min 99a?
  Motorolja?

  #125634
  morsole
  Deltagare

  Ser nog tyvärr ut som att du har en trasig topplockspackning; olja trycks ut i kylarvätskan, läckage mellan oljekanal och vattenkanal.
  Lyft på toppen, kolla om om toppen är skev, plana OM den är det, ny packning och sen på med toppen igen. I fall bilen har gått långt är det ingen dålig ide att slipa ventilerna!
  Lycka till!

  Mvh Johannes

  Bor i Sjöbo, bra på gamla bromsar bl a!

  #125637
  phermansson
  Deltagare

  En logisk följdfråga: Drar bilen olja?

  #125643
  roger
  Deltagare

  Hur används bilen? Så kan det bli om man bara kör korta sträckor med bilen så den inte blir riktigt varm, då är sörjan kondens.

  #126271
  grinolle
  Deltagare

  Roger, jag tror du gör en tankevurpa. Det är inte oljelocket han visar bild på, utan kylarlocket. Kondens i motorn (luftfuktighet) kan visa sig så, men då är det ju på oljelocket.

  Anders Olsson

  #126282
  martin valentin
  Deltagare

  kolla mera innan du river toppen

  #126766
  mats a
  Deltagare

  Hur gick det med det här? Jag har sett samma fenomen hos en V4 utan att kunna förklara det.

  #127093
  itbobo
  Deltagare

  Har ett liknande fenomen, men i mitt exp. kärl blir det mer som ett ”luftigt” skumm som är mera kopparfärgat. Känns/ser inte ut som olja & finns inga tecken på vatten i oljan. Kan det va så att nån hällt i kylarcement eller motorsvets? Kan det ge detta symtom? Eller kan det helt enkelt va så att det är så mycket rost i kanalerna att det blir så av det?

  #127094
  jean
  Deltagare

  Förr i tiden var det vanligt att man tätade läckande kylsystem med kanel (!). Då blev det ett brunt skum ibland, men så doftade det underbart då man öppnade kylarlocket och jag antar att det inte gör det för dig, itbobo? 🙂 Tror nog mera på kylarcement.

  #127095
  Lollo
  Deltagare

  Inte kanel väl, men ingefära, doftar ljuvligt:-)

  #127097
  stefan
  Deltagare
  Lollo wrote:
  Inte kanel väl, men ingefära, doftar ljuvligt:-)

  kanel funkar lika bra.

  #127101
  chakka
  Deltagare

  En polare till mig brukade pytsa i ett par dosor Mörkbrunt Snus i sin Ascona med jämna mellanrum för att den skulle hålla tätt. Funkade bra enligt honom, men jag skulle aldrig våga prova.

  Allvarligt talat, hur skulle det vara att helt enkelt skölja ur kylsystemet ordentligt några varv för att få bort eventuella avlagringar. Kommer problemet tillbaka efter det kan man ju börja riva lite djupare då.

  #127102
  itbobo
  Deltagare

  Nej. ljuvligt kan man väl inte säga att det luktar, men heller ingen ”skarp avgaslukt” heller vad jag kan känna, ser ut som små små korn i skummet & i exp. locket. Det som är lite oroväckande är att det ganska snabbt blir högt tryck i systemet. Än har den inte kokat i alla fall. Får väl hoppas att det ”bara” är kylarcement så att man inte hällt i något för att täta en spricka i toppen eller dålig toppackning & som nu ger surt ”efterspel”

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng