Speedparts bränslefilter?!

Forum Modellspecifika forum OG900 Speedparts bränslefilter?!

Detta ämne innehåller 11 svar, har 7 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-08-13 14:48.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #25472

  boss_time
  Deltagare

  Hej!
  Ett trist problem, fick idag hem en låda med massa roliga servicegrejer från speedparts. Ett problem bara – upptäckte att det bränslefilter som jag beställt inte alls såg ut som det gamla. Om man går in under bränslefilter på 900 79-93 avdelningen finns bara tre filter att välja på, valde då det som är angivet passa ”99/900 8v i / T 79-” då jag tolkade det att passa 99 eller 900 bilar med antingen 8v i motor ELLER Turbo från 79 och framåt. Alla andra filter var för äldre årsmodeller endast.
  Med hjälp av en saabkunnig kompis fick jag reda på att det filter jag egentligen behöver tydligen ligger under 9000 bränslefilter. Och mycket riktigt, där finns ett filter som anges passa 900 85-98!

  Har mailat speedparts ang detta, de har hunnit stänga för dagen så jag får invänta svar imorgon. Vad säger ni, fler som råkat ut för detta? Varför har de inte korrekt filter upplagt på 900-avdelningen? Vet ni hur speedparts brukar vara att resonera med? Jag känner faktiskt att detta misstag ligger på deras ansvar, man måste ju känna att man kan lita på deras specifikationer på hemsidan.

  Annars verkar de leva upp till sitt goda rykte här, välpacketerat och snabb leverans. Känns bra att packa upp reservdelar ur ”Genuine SAAB”-märkta förpackningar istället för babyblå biltema, placebo eller ej? Jag tror på min känsla iallfall! 🙂

  #186680

  Beeos
  Deltagare

  Hade samma problem. Tyvärr har jag haft en hel del problem med SP på den senaste tiden.
  Fick två vänster reflektorer bland annat.

  #186683

  anderslindh
  Deltagare

  Har också fått en del saker fel, dock oftast felleverans och inte felbeställt. Men de har alltid varit tillmötesgående och resonabla när jag pratat med dem.

  #186684

  turbocab
  Deltagare

  Hm, även jag har drabbats. Den AC vi köpte av dom till farsans 9-5 passade inte. Rätt irriterande när det handlar om så mkt pengar och bilen står på verkstan redan. Dom har bra priser men blir inte alltid rätt…

  EDIT: Jag fick svar från Speedparts nu kl 2200 ikväll att dom skulle kolla upp ACn och återkomma! 😯 Inte illa, skulle tro att dom har mkt att göra efter semestern och får jobba övertid.

  Rätt filter finns ju bla på Mekonomen etc, för mer pengar dock, om det skulle krisa sig.

  #186727

  boss_time
  Deltagare

  Ville bara uppdatera att jag fått kontakt med Speedparts nu, trevlig inställning och förstående. Det löste sig på ett bra sätt och nu finns dessutom rätt filter upplagda under og900-avdelningen! Så slipper folk göra som mig, klantigt.. hehe

  #186735

  saabaero
  Deltagare

  Upplever att det blev väldigt mycket fel på deras sida när dom bytte hemsida.
  Har också en känsla av att vissa produkter försvunnit helt i cyberrymden.

  #186751

  morsole
  Deltagare

  Som det varit under sommaren med sena leveranser där det kom leveranser ser jag bara att det blir att handla på annat håll i framtiden.

  Synd bara att det blivit så stort att man inte kan ta hand om dem man gör affär med…

  Partsforsaabs.uk har samma saker och de KOMMER OMEDELBART MED POSTEN TA MIG FAN!!

  Sällan jag svär på tryck!

  Mvh Johannes

  Bor i Sjöbo, bra på gamla bromsar bl a!

  #186754

  boss_time
  Deltagare

  Nu ser jag verkligen ut som en messerschmitt men morsole menar partsforsaabs.co.uk . Bara som hjälp om någon nybörjare letar länkar, jag samlade snabbt på mig massa nyttiga tips från forumet. 🙂

  Kanske off-topic men hey, tråden är ju”min”: Morsole, kan du berätta lite om partsforsaab? Kvalitet, pris, passform osv?

  #186758

  morsole
  Deltagare

  Retar mig mest på de som vill tjäna pengar på oss; om jag störd din tråd ber jag naturligtvis om ursäkt.
  Tycker bara inte att SP ska ha marknaden om de inte kan uppfylla vissa normer; nämligen att kunna levrera önskade reservdelar inom rimlig tid plus att inte heller ta hutlöst betalt.
  Men när man upprepade gånger får vänta ALLDELES FÖR LÄNGE på reservdelar, och sen tillfälligtvis beställer på partsforsaabs.uk och får omedelbar respons, då undrar man ju vart vi är på väg…??

  Om en firma i UK levrerar fortare och med trevligare respons till mig, vad undrar du då över?

  SP har inte det högsta ryktet angående kvalitet på delar, se i trådarna så förstår du, kamdrev, slavcylindrar till 9000, huvudstrålkastare till samma bil, vad vet jag?

  Har hållit på med bilar länge, jag är lätt att övertyga om vad som helst.
  De som sköter sig köper jag mera än gärna ifrån

  Men SP får nog sköte sig för min del.

  Mvh Johannes

  Bor i Sjöbo, bra på gamla bromsar bl a!

  #186765

  saabaero
  Deltagare

  Johannes, var är det för fabrikat på delarna från UK ?
  Misstänker att det är Scantech även där eftersom sortimentet är ganska likt de övriga 😕

  För en tid sedan letade jag fläktmotor till en 9000 men våra svenska piratfirmor hade svårt att få fram den och kunde inte lämna något besked (sannolikt har dom samma leverantör).
  Efter lite googlande hittade jag en ny Bosch fläktmotor på en skrot för ungefär samma pengar 🙂

  Usch vad vi kapat sönder tråden nu..
  Har ett minne av att jag också gjort tabben med bränslefilter till 900 😳
  Överblivna delar som inte passar brukar jag lägga ut på Tradera

  #186769

  boss_time
  Deltagare

  För min del inga problem med trådkapning, jag fick ju mitt problem löst och lite feedback från er andra med någorlunda liknande problem.. Fast mr. moderator vill nog att vi håller oss i en separat tråd för allmän speedparts-kritik! 😉

  #186817

  wallero
  Deltagare

  det är inget fel på sp soppa filter jag får alltid dom i en gul kartong med märke bosch på det stora alltså under bakaxeln.
  saab tar ju 360kr st så sp är riktigt billiga då det är orginal delar med bosch.
  mvh

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng