Startspärr.

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Startspärr.

 • Detta ämne har 19 svar, 11 deltagare, och uppdaterades senast 2006-04-08 06:56 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14043
  stellemark
  Deltagare

  Mitt försäkringsbolag har fått för sig att bilen jag äger skall ha samma säkerhet som en för 300 000 🙂 men vägrar att betala mer än 150 000 om den själs.. att den sedan är värd mindre är en annan sak 😉 Men men..

  I alla fall.. De kräver att jag skall montera in e brytare för att koppla ur tändningen. Detta tänkte jag lösa med en vipströmbrytare.

  Förslag på hur den skall monteras???

  Det gäller en Saab 96 -61:a

  #93823
  Lollo
  Deltagare

  Vad är det för bolag????

  #93824
  Martin Sigge
  Deltagare

  Smartare än en strömställare typ av-på är en slutande strömställare med återfjädring som påverkar ett självhållande relä. Då får man automatisk återgång till frånkopplat läge varje gång tändningen stängs av. Annars är risken stor att man glömmer vippströmbrytaren i påslaget läge.

  Å andra sidan spelar det väl ingen roll eftersom det bara verkar vara försäkringsbolaget som konstrar. Vem stjäl en SAAB 2-taktare? Biltjuvar har väl andra preferenser.

  Kan det duga att man använder strömbrytaren för extrautrustning på panelen? Eller måste den vara gömd?

  Eller byt bolag. Jag är medlem av Jemtlands Veteranbilklubb. Årspremien (helförsäkring) hos IF för min 93:a kostar 630 bagis med deras avtal. Klart överkomligt. Eller?

  #93825
  Martin
  Deltagare

  Som klubbmedlem och med fin bil är du berättigad till MHRF-försäkringen.
  Årspremien är 388 kronor för helförsäkring. Dessutom stöttar du indirekt Saabklubben.
  Läs mer på http://www.mhrf.se/forsakring_1.0/

  #93826
  stellemark
  Deltagare

  Länsförsäkringar hallkand är bolaget.,..

  Det skall in:

  Startspärr
  Huvudbrytare
  Rattkrycka 🙂
  Släckare

  För att jag skall få entusiastförsäkra den…

  Men saabklubbens försäkring.. Känns ju okej om vi säger så… Behöver jag inte all extrautrustning då??

  #93827
  Martin
  Deltagare

  Släckare och huvudströmbrytare.
  Du kan läsa alla detaljer på http://www.mhrf.se/forsakring_1.0/

  Mvh Martin

  Ps.
  Mycket läckra bilder på bla Swedeteam Motor. Är det OK att få använda en lågupplöst bild på 9-3 CC Dieseln i samband med att vi pushar för den internationella träffen i augusti? Givetvis med noggrant angivande av källan.

  #93828
  Lollo
  Deltagare

  Då jag mkt väl vet vilken bil det handlar om så tror jag inte den går in hos mhrf tyvärr, jag har provat, det var visseligen ett tag sedan.

  Jag har mina bruks Saabar hos Trygg som verkar funka bäst, ha bäst vilkor och där är premien ca 900kr helår helförsäkring och utan besiktning, ring och hör med dem Jonas.

  #93829
  Martin Sigge
  Deltagare

  Jag har samma erfarenhet av LF, jag tror inte at de vill ha några entusiastförsäkringar som de håller på. De verkar även utgå ifrån att man försöker lura dem.

  #93830
  enor
  Deltagare

  En fråga bara, varför vill man ha entusiastförsäkring? En vanlig kostar ju nästan ingenting till en bruks-96:a, och har man entusiastförsäkrat får man ju knappt köra med bilen?

  #93831
  Martin Sigge
  Deltagare

  Vad kostar en vanlig då?

  #93832
  Lollo
  Deltagare

  De jag har hos Trygg är vanliga försäkringar fast avdedda för veteraner heter det.

  #93833
  emul
  Moderator

  Stellemark, eftersom du är från Halmstad (jag är Laholmare, eller ja, från Ysby om du vet var det ligger) skulle du kunna testa att ringa Lagadalens försäkringsbolag, som är ett litet försäkringsbolag med Laholm som huvudområde. Företaget har sin bas i Hishult av alla ställen..

  Nu vet jag ju inte vad du har för bil, hur mkt du kör osv, men jag som 23-åring har efter lite tjat (inte så lite då..) helförsäkring för 1800 per år vilket jag inte lyckats slå med nåt annat försäkringsbolag. Bilen står då i garage i Laholm / Ysby och rullar <1000 mil per år.

  Hälsa inte från mig bara, de kanske får för sig att jag ska betala mer, och det vill jag inte vara med om…

  #93834
  anders jensen
  Deltagare

  Jonas: Glöm inte att höra dig för ang div försäkringsbolags vilja att ersätta. Nog så viktigt om det skulle hända någonting tråkigt. Bara låg premie är inte hela sanningen tyvärr. Själv använder jag mig av mhrf-försäkring på godbitarna och vanlig saabförsäkring på bruksarna.

  Martin: är det en sådan här bild du tänker på?
  http://www.stellemark.com/images/IMG_1916.jpg

  Mvh
  Anders

  #93835
  marten
  Deltagare

  Å andra sidan spelar det väl ingen roll eftersom det bara verkar vara försäkringsbolaget som konstrar. Vem stjäl en SAAB 2-taktare? Biltjuvar har väl andra preferenser.

  Nu överskattar du tyvärr dräggets och knarkarnas intelligens… Inte för att en ”startspärr” direkt hade hjälpt mig, men i somras försökte någon stjäla min 96 -65. Bröt och bände sönder motorhuven. Krossade rutan. Förstörde tändningslåset. Klippte sönder elsystemet. Förstörde och äcklade ner inredningen i största allmänhet. De lyckades sedan köra iväg 20 meter på backväxeln innan de gav upp?!

  Man blir så trött…

  #93836

  Kan man MHRF försäkra en 1700S-kopia?(med am-front)
  A Jensen -vad menar du med ”sAAB-försäkra bruksarna?” Bilden-tänk att slänga sig ur JAS-en för att sticka iväg med dieseln för att köpa mjölk!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng