TT dör vid stark acceleration?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT TT dör vid stark acceleration?

 • Detta ämne har 16 svar, 9 deltagare, och uppdaterades senast 2007-05-23 16:39 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16040
  trubbnos1962
  Deltagare

  hej!

  Ett nytt problem har uppstått. 96:an dör vid snabb acceleration. Den går fint på andra växeln men när jag vill accelerera upp snabbt dör den direkt vid 70-80 kanske. Alltid vid acceleration. Vad tror ni det kan vara? Den startar direkt nästan efter att den har dött. Har det att göra med bensinpump, förgasare och/eller avagssystem.? Det låter normalt vid tomgång och vanlig körning.

  #106542
  hansens 96a
  Deltagare

  kan ju vara axpumpen typ

  #106543

  du kanske har ett igensatt rör eller filter, fungerar pumpen så tycker jag det vore konstigt om den inte levererade tillräckligt, men du kan ju pröva att puttsa brytarkontakterna i pumpen och se om det ger nån effekt.

  Kan ju kanske vara ett förgasar problem om den inte kan leverera på fullgas, skit i munstyckena? det tar ju inte så lång tid att riva igenom fuggen och dessutom är det ju kul!

  #106544

  Hmm, bör inte sitta nån axpump på den bilen om det e som de brukar, dock så brukar det ju vara fullt med skit under locket där den annars sitter monterad.

  #106546
  Lollo
  Deltagare

  Kan även vara spolen.

  #106554
  trubbnos1962
  Deltagare

  Hej och tack svaren!

  Det som är bytt på bilen är: tändstift, tändkablar, fördelarelock etc, tändspole, bensinpump. Förgasaren har fått lite rengöring tidigare. Tändspolens kontakt i motorn, dvs strömkabeln är lite lös.(tejpad:-) Kan det vara orsaken? Tycker det verkar märkligt att den skulle påverka vid acceleration?? Annars så tror jag på skit som korkar igen något rör.

  #106561
  Martin Sigge
  Deltagare

  Det kan vara sk-t i kommunikationen mellan tanken och flottörhuset. Det blir tomt i flottörhuset när du axar, men när du släpper gasen hinner det fyllas på igen. Lossa slangen vid flottörhuset och se om det pumpar på ordentligt ( i en burk eller flaska).

  #106586
  trubbnos1962
  Deltagare

  Hej igen!
  Efter provkörning tror jag faktisk det kan vara spolen som spökar igen. Märkligt eftersom den har blivit bytt två gånger. Jag tänker iallafall prova med biltemas spole imorgon så får vi se vad som händer. I be back! 🙂

  #106601
  trubbnos1962
  Deltagare

  Blev tyvärr ingen större skillnad med en ny tändspole. Jag har märkt dock att det kan finnas ett litet läckage på kylaren. Jag har fyllt på med vatten men bilen dör ändå när man kommer upp i hastighet. Kan det annars kanske vara något elektriskt? Finns det någon i Malmö-området som kan hjälpa mig hade det också varit trevligt :blush:

  Tack på förhand

  Wictor

  #106657
  Martin Sigge
  Deltagare

  Har du kollat om pumpen matar fram bränsle ordentligt till flottörhuset?

  #106770
  trubbnos1962
  Deltagare

  Slangen till flottörhuset pumpar fram bensin. Svårt att veta om det är tillräckligt men ser bra ut. Jag har även sprutat lite tryckluft i slangar och förgasere. Det blev någon temporär förbättring men sen var dåligt igen…

  #106807
  roger akerblad
  Deltagare

  Det är inte så att du kör utan luftburk min 63:a gör inte mer änn 60-70 på trean om man tar av locket för att få ett häftigt ljud. Den dör visseligen inte men blir helt orkeslös.
  Går normalt med komplett luftburk.

  Mvh Roger

  #106811
  trubbnos1962
  Deltagare

  Nä. Luftburken sitter där den sitter, utan modifieringar.

  #106814
  Dicst
  Deltagare

  Vad kör du med för bränsle?

  #106823
  petter
  Deltagare

  Är soppafiltret igensatt?

  Mvh Petter

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng