Usel trafikmoral

Forum Övrigt Allmänt Usel trafikmoral

 • Detta ämne har 4 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2005-12-01 22:11 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13423
  brandchefen
  Deltagare

  Körde i arla morgonstund på väg till arbetet, det är mörkt, kommer utanför Landskrona där gatlyktorna tar vid. Ser plötsligt något på motsatta sidan av körbanan som rör sig. Det visar sig vara en påkörd kanin/hare som ligger och sprattlar i sin dödskamp.
  Själv får jag hjärtklappning vid åsynen men kör vidare innan jag tar ett snabbt beslut: Gör en förbjuden u-sväng och kör tillbaka för att göra slut på lidandet. Min tanke är att köra över den, har inte tillräckligt mycket ”guts” i mig för att gå ut och slå ihjäl den. När jag kommer fram är den redan död , påkörd igen eller dött av skadorna från först smällen vet jag ej, det kvittar.

  Sedan blir jag förbannad istället på den ansvarlöse bilist som kört på djuret. Det minsta man kan göra när en sådan här tragisk händelse sker är att kontrollera att djuret verkligen dött. Ingen individ ska lida oavsett vad för slgs varelse det är. Det går inte att skylla på att det var mörkt eller jag har bråttom. Som medkännande människa måste man ta sitt ansvar.
  Men kanske ska jag inte förvåna mig när bilister som kör på människor smiter, vad är då ett kaninliv värt ?

  Vad jag vill ha sagt med denna moralpredikan förstår ni nog alla. Jag hoppas jag slipper se någon i vår klubb som bara sticker iväg vid liknande olycka. Givetvis ingen annan heller.

  Avslutar med en historia som påstås vara sann men jag tvivlar, bedöm själv.
  En arbetskamrat som jag arbetade ihop med för mycket längesedan var ut och körde bil en kväll. Plötsligt hör han hur det säger ”bonk” i bilen. Stannar och går ut för att titta. Då ser han en katt haltande/släpande sig in på en grusväg. Han inser att kört över den och hämtar ett tillhygge och slår ihjäl den. Han går upp till gården som grusvägen ledde till, knackar på och frågar om det var deras katt. Jodå sa bonden, den var ganska hallt, men det gör ingenting vi har fler ! Något lättad om hjärtat går han till bilen för att köra vidare. Startar, lägger i växeln och kör. Då hörs dunk, dunk, dunk. Han stannar igen, går runt och tittar på bilen då ser han en katt klistrad runt ena framhjulet….
  Mvh Ulf

  #90317
  kalle .p
  Deltagare

  Jag håller med om att det inte finns någom trafikmoral ute på våra vägar.

  De flesta bilförare kör som dom var med i ett dataspel eller ett tvspel typ Gta eller liknande.

  mvh Kalle

  #90318
  fredric c
  Deltagare

  Fruktansvärt tråkigt med djur som ligger och lider in i det sista, mindre djur(ex. hare och mindre) kan man avliva själv med ett hårt slag i bakhuvudet.
  http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_10371093.asp

  Trafikmoralen har blivit sämre de senaste åren på flera sätt. Det ska inte bara gå fort fram, det ska tyvärr låta så mycket och högt som möjligt också (när det finns så fint tvåtaktsknatter och V4-muller).

  /Fredric

  #90319
  staffanv
  Deltagare

  Däremot ska man nog undvika att försöka slå ihjäl större djur. Av en veterinär fick jag höra att det är ganska vanligt att påkörda hundar får avlivas p.g.a. att någon försökt avliva dom med fägkorset medan de antagligen hade överlevt själva krocken som i princip bara gjort dom groggy.

  #90320
  john asplund
  Deltagare

  Om jag inte minns helt fel är det till och med förbjudet att avliva en skadad hund, oavsett hur allvarliga skadorna är.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng