Koenigsegg köper INTE Saab!!

Forum Övrigt Allmänt Koenigsegg köper INTE Saab!!

 • Detta ämne har 92 svar, 39 deltagare, och uppdaterades senast 2009-12-16 08:56 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 93 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #21153
  mattias_hansson
  Deltagare

  Hörde precis det på radion!

  #148506
  mattias_hansson
  Deltagare
  #148508
  hotrodder
  Deltagare

  Inrikesnyheter

  Edit;
  En privat spekulation; kan inte detta varit planerat från första början enbart för att sätta Konigsegg ”på kartan”

  #148509
  William
  Deltagare
  Hotrodder wrote:
  Inrikesnyheter

  Edit;
  En privat spekulation; kan inte detta varit planerat från första början enbart för att sätta Konigsegg ”på kartan”

  ..eller GM med en spark från Obama höjer priset för att slippa sälja till Kina?

  låt spekulationerna börja! 🙂

  #148510
  Per-Erik
  Deltagare

  vad i hela världen?!

  #148511
  cabmange
  Deltagare

  Ironiläge på
  Jaja men de nya har ju inte rattväxel så det är ju ingen Saab, så våra gamla klenoder ökar nog bara i värde om de lägger ner Saab.
  Men vad händer med Museumet?
  Jag är speulant på den svarta klenoden, tänk den med 22 tums blingbling fälgar och en T16 snurra i.
  Ironiläge av.

  Något drag för att GM skall behålla kanske, en liknande version som med Opel.

  //MH

  #148513
  timo m
  Deltagare

  Är inte det här krokodiltårar. GM hade kunnat ha, kanske har de också alternativa köpare som processas parallellt.

  GM verkar klandra K-egg för avhoppet. Om inte GM har någon annan alternativ köpare på lut måste man säga att det heller inte är särskilt seriöst.

  Om det ens är GM:s avsikt att sälja… Bilkonjunkturen bättrar sig så sakteliga. Dessutom har GM lyckas mönstra massivt federalt, finansiellt stöd i USA. Kanske förblir både kovändningen Opel och osäkra kortet SAAB i GM familjen under överskådlig tid? Om vi nu skall spekulera.

  Apropå museet. Där står SAABs genbank. Bara att blanda och ge. Så har SAAB snart nya, eftertraktansvärda vagnar även i saluhallarna – inte enbart på museum 😉 God Eftermiddag!

  #148515
  porsche944
  Deltagare

  Skall man vara ironisk så ”vad var det jag sa” trodde inte på detta från första början. Jag tror GM stannar kvar som ägare.

  #148516
  turbocab
  Deltagare

  Enligt GP så var det deras Kinesiska partner som strulade och utan deras input ekonomiskt så vart det nog svårt. Tiden har väl dragit iväg för mkt…. Man kan spekulera hur mkt som helst, men troligen har Königsegg redan slantat massar för att få iland detta, och nånstans måste väl gränsen dras. Det är stora affärer, stor politik, och allt kan hända. KOmmer GM behålla det? Tja, säg det. Krisen vänder långsamt, kanske finns det hopp ändå?

  Oavsett så kände jag luften gå ur mig, jag hoppas för Trollhättans och alla Saabanställdas skull att detta löser sig ändå nu när det hänt så mkt positivt för Saab det sista med ny modell, cabben hem till Sverige etc.

  #148517
  janne2takt
  Deltagare

  Får väl hoppas att detta ännu en gång är smutskastning från svensk media som nästan aldrig lyckats att skriva något positivt om saab. Hade det vart volvo så hade dom knipit käft eller fått någon positiv vinkling av detta. Som saab anställd är man så j… less på media som inte kan skriva något positiv om saab. GM har pumpat pengar ur oss som jag ser det och sedan påstår att saab går med förlust. Media utomlands har haft en helt annan och mer positiv syn på oss än våran egna media som verkligen borde gå ut och ha en mer positiv syn så att köpare intresserar sej för saabbilarna istället för att fly. Jag tror fortfarande och hoppas att detta kommer att gå bra bara media skärper sej så folk ser positivt på allt igen. Inte undra på att folk bryter ihop med all skit de öser över oss

  #148518
  Martin
  Deltagare

  Jag beklagar detta djupt.

  Vi vet ännu inte vilka villkor som GM egentligen ställt i affären. Det skall bli intressant att se om det kommer i dagen. Medias bild är alltför ytlig och skruvad för att vara pålitlig i detta läge.

  Kanske GM insett vilket guldägg man hittills misslyckats med?

  #148526
  turbocab
  Deltagare

  Intressant vinkel! Det enda vi kan vara helt säkra på är att Media INTE har hela bilden, att mkt av det dom skriver är ren spekulation och påhittat. Hela denna affären kommer troligen inte rullas upp förrän nån gång nästa decennium i någons memoarer. Det enda jag hoppas på är att GM inte i panik nu säljer till första hugade spekulant för en spotstyver. Det blir en spännande tid framöver!

  #148528
  stenling
  Deltagare

  Blev djupt bedrövad när jag hörde denna nyhet i bilen påväg hem idag, kände mig med ens väldigt ensam längs vägen i min og900. Jag lägger precis som några nämnt ovan stor skuld på media i detta land som inte gjort annat från dag ett än att smutskasta varumärket Saab. Det är i detta land en enligt mig helt otroligt negativ syn på just Saab och man känner sig många gånger helt maktlös!

  Det går bara inte ihop för mig hur ett företag som Saab kan ha producerat alla fantastiska modeller genom åren, sprudlande av kreativitet, nytänkande, säkert osv, osv och ÄNDÅ så ska detta fina varumärke måste gå i graven? Helt osannolikt, så orättvist!

  Detta får bara inte vara sant, någon köpare måste finnas. . .

  #148529
  phermansson
  Deltagare

  Ja det var väldigt tråkigt. Men vi ska nog inte ge upp än, vem trodde att de skulle behålla Opel?

  #148533
  mr ems
  Deltagare

  Attans !! Skulle varit kul med dom som ägare . Då blev vi inte GM befriade .

  Undrar bara hur mycket negativt mass media skall nu skriva om SAAB .
  Dom har j¤kla förmåga att vända att till så mycket negativt .

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 93 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng