LTT+IC

Forum Modellspecifika forum OG900 LTT+IC

 • Detta ämne har 6 svar, 6 deltagare, och uppdaterades senast 2013-08-11 10:12 av .
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #7884
  michelle
  Deltagare

  En turbofråga: Är det värt besväret att montera en intercooler på en lättrycksturbo utan att montera APC-system och chippa och så?

  #56343
  turbocab
  Deltagare

  Nej… Det är det inte.. Men ställ upp laddet lite genom att korta wastegatestången så får du lite mer ladd och nytta av en IC! Gör det inte för mkt bara, det är bra med lite säkerhet för maskin också. Det blir ett väldigt riv och bra respons på detta vis, men du kommer slita på lådan såklart och kanske få problem med hjulspinn. Men med lite förnuft kan det bli väldigt trevligt!

  #58174
  michelle
  Deltagare

  Ok, tack för svaret. Då kan det vara värt att gå vidare. Jag fick intercoolern gratis och funderade på uppgradering till fulltryckare, men det verkade lite mycket besvär med apc:n och ny box och allt som behövs för det. Men om jag med hjälp av IC:n och lite skruvande på WG:n kan komma upp cirka 160 hk så kan det väl vara värt det, särskilt om jag slipper typa om bilen.
  (Jag försöker undvika att hamna i värsta trimningsträsket, för då blir man aldrig nöjd och vill bara ha mer och mer liksom…:)

  #58181
  porsche944
  Deltagare

  Jag hade en 900 S ny 1990, den monterade jag IC på kortade stången, skruvade upp tryckvakten och körde ”pys” på slangarna till magnetventilen, den gick bra, mycket bra :race :race dessutom kommer LTT från mycket låga varv.

  #58183
  saabaero
  Deltagare

  En Intercooler är alltid bra att ha monterad

  #58189
  andreas1
  Deltagare

  Anser absolut att det är värt det med ic.
  Vet att t8an ökade från 145 hk till 160 hk enl saabs uppgift.
  Kör själv skruvad t16 utan apc och det har funkat bra.
  Vad jag vet är din en 90a får du byta chip o möjligtvis spridare är det 91 är det bara att hissa trycket.
  På min satt en fjäder på wg armen, den öka laddet ganska bra

  #58367
  reino
  Deltagare

  Har en Lucas 14.1 box från en -93a som kanske kan vara till salu om intresse finns. Inte hunnit testa den ännu, men jag tror inte det ska vara några problem med den. Har själv en -91as box i min -90 och den funkar utmärkt med orginalspridarna.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng