Tur eller?

Forum Övrigt Off Topic Tur eller?

Detta ämne innehåller 15 svar, har 12 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-01-05 15:01.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15333

  Lollo
  Deltagare
  #101461

  ake svantesson
  Deltagare

  ja fy fan..
  han har ju tur om han klarar sig utan framtida skador..
  ser inte ut att vara ett så grovt träd..så man funderar ju på om bilen är rätt så vek.

  #101462

  Martin
  Deltagare

  Vi får hoppas att han klarar sig utan allvarliga men.

  Sedan kan man alltid diskutera om det är så bra att spöa ett unikum som en Nissan Skyline med sommardäck på vintervägar… 🙁

  #101464

  emul
  Moderator

  Man kan köra ganska fort med en sån bil, och åker man fort är trä väldigt väldigt hårt..

  #101474

  lsoderlund
  Deltagare

  Ärligt talat så tycker jag att det är rätt åt honom. Han ska vara tacksam att han klarade sig med livet i behåll.

  Inte undra på att vi ”unga” (under 25 år) får så dyra försäkringar när snorungar som dessa får körkort… Att köra med sommardäck på vinterväglag med en bil som är lät, bakhjulsdriven och har en enorm motor är inte att rekomendera.

  Denna killes lek kostar mig och många andra ”unga” mycket pengar… Jag betalar 2600 spänn i trafik på min 99:a. Och då är den låst i garage och har en maximal körsträcka på 500 mil om året.. Det går inte att få billigare..

  Tidigare körde jag omkring i en Toyota Starlet, som kostade mig ca 9500kr i trafikförsäkring per år.. En bil från 1985…

  Är det rättvist?

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

  #101479

  stefan w
  Deltagare

  Jag undrar också om bilen är vek? Det skulle kunna förklara att han överlevde, med det menar jag att hastigheten vid smällen var mycket lägre än den ser ut att ha varit. Inte att veka bilar är säkrare. Det lär nog ha gjort ont i alla fall.

  #101490

  gindemo
  Deltagare

  En förklaring till olyckan från Gasa.mer.nu……

  Gasa.mer.nu wrote:
  Tja!

  På Skyline.se skriver man följande:

  efter att pratat med anhöriga, så lägger jag ut lite info lite mer om vad som har hänt. Detta p.g.a. den enorma ryktesspridning som varit på flertalet av dom stora forumen under natten.

  Bilen i fråga hade precis gått igenom registreringsbesiktning på bilprovningen, och dom båda ungdommarna var påväg därifrån i varsin bil. Skylinen körde först och den andra följde efter.

  Hastigheten hölls till 70 km/h då man inte ville riskera något då. speciellt bli stannad av polisen. Vägbanan var torr och temperaturen låg på rätt sida nollan, men vid avåkningsområdet var det kraftigt underkylt och bilen tappade greppet med en gång varpå han åkte sidledes in med förarsidan rakt in i trädet.

  Hade han hamnat 2 meter längre fram hade han slutat ett stort antal meter längre ner utför ett stup, vilket garanterat hade gått ännu värre än det som blev nu.

  man fick dra bort bilen från träden och sedan klippa upp den för att över huvudtaget få ut föraren. Han färdades till intensiven där han spenderade natten. Han har nu flyttat till en annan avdelning då han inte längre behövde vårdas på intensiven. Han har fått en kraftig skada på handleden och huvudet har fått sig en svår smäll, men han kommer att bli återställd inom kort och han kommer ut från sjukhuset snart…

  Slutcitat”

  MVH

  Bayrisch

  #101493

  stefan w
  Deltagare

  Jag tycker att det är bra att bromsa ryktesspridning med fakta efter en olycka, ryktesspridning gör bara det redan dåliga läget ännu sämre för de inblandade.

  När jag som jag redan beskrivit i en annan tråd råkade skrota två fina bilar så fick jag långt efteråt höra almänhetens bild av olyckan. Jag hade somnat bakom ratten och min sovande fot hade av sin egen tyngd tryckt gasen i botten, bilen accelererade och eftersom jag låg bakom den andra bilen så….[font:Impact]KARASCH[/font]!!! 😮 :sick:

  Jag lät versonen vara oemotsagd, det kändes lönlöst att älta mer.

  Ifall nån vill veta vad som hände http://www.saabklubben.com/ubbthreads/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=49080&page=1#Post49080

  #101497

  ake svantesson
  Deltagare

  om det nu gått 70..då måste ju bilen vara helt gjord i papier mache..trädet har ju fan gått igenom halva bilen,,
  men å andra sidan det som talar för det är ju att trädet inte gått av…
  mvh Åke

  #101499

  hotrodder
  Deltagare

  Utan att lägga nån värdering i varför så kan jag bara säga att en bil är oerhört vek precis där smällen tagit. Dessutom ett träd ínnebär att träffytan blir mycket smal och koncentrerad vilket får kraften att verka ut mot sidorna och innebär bilen viker sej som ett ”V” runt förmålet.

  En Opel Kadett sladdade in i ett träd på liknande sätt för ett antal år sen i min stad. Farten var enligt uppgift 75-80km och den bilen slets helt isär. Bl.a. släppte varenda pungtsvets hela vägen alldeles framför baksätet och endast ena sparklådan + en bit av taket höll ihop fram och bakdel.

  #101506

  jocke e
  Deltagare

  om det nu gått 70..då måste ju bilen vara helt gjord i papier mache

  Det verkar finnas en övertro till bilars hållbarhet vid kollisioner. Om hastigheten är 70 vid olyckstillfället och krockareran är så liten som vid kollision med ett träd är det helt möjligt att resultatet blir det vi ser på bilden.

  Ärligt talat så tycker jag att det är rätt åt honom.

  En sådan kommentar är väl inte så lämplig. Det är väl inte den drabbade i den här olyckan som du skall hålla skyldig till dina och alla andra ungdomars höga premier? Problemet är mycket större än så med liten insikt och stort risktagande hos unga män i trafiken.
  Detta är ett generellt problem och jag menar inte att det var så i det här fallet, då jag inte vet mer än det som står att läsa i länken.

  #101507

  Martin Sigge
  Deltagare

  Hmmm… det är lätt att döma. Men, har vi inte alla någon gång gjort något som med lite otur hade slutat med en dödsolycka? Åtminstone har jag gjort det ett flertal gånger i ungdomen. Erkännes så här i mognare ålder. Och för bara något år sedan insåg jag i efterhand att jag hade kört mot rött genom en av Uppsalas mest trafikerade korsningar, utan att sakta ner och utan att se åt varken höger eller vänster. Som tur var kom ingen från de andra hållen och inget hände:blush::blush::blush::blush:.

  #101511

  enor
  Deltagare
  Lars Söderlund wrote:
  Ärligt talat så tycker jag att det är rätt åt honom.

  Den kommentaren säger betydligt mer om dig och dina värderingar, än vad den gör om ynglingen som körde av. Det är INTE bara en Skyline, denna ”lätta, bakhjulsdrivna bil som har en enorm motor”, som kan överraskas av blixthalka. Som en parentes kan jag säga att en Skyline GTS-25T, som det rörde sig om här, är cirka 100 kg lättare än en 9-5 Aero; har 20 hästar mer men å andra sidan betydligt lägre vridmoment. Blixthalka i en kurva i 70 betyder att man inte ens behöver gasa för att kana av, och vinterdäck kan i vissa lägen hjälpa men gör inga underverk på underkylt regn – speciellt inte när överraskningsmomentet är den största boven. Killen hade en enorm tur som klarade sej – inte minst för att Skyline endast görs som högerstyrd version (kolla träffpunkten på bilderna) – och det ska vi som bilentusiaster gratulera honom för, inte hacka på honom för.

  Döm ingen, varken på grund av ålder eller bilval. Endast om man var där kan man uttala sig om de faktiska förhållandena.

  #101512

  lsoderlund
  Deltagare

  Självklart önskar jag inte livet ur killen som körde av.. Självklart är det tur att han klarade sig, snacka om änglavakt..

  Men problemet ligger inte i hans avkörning. Utan i att hans olycka kommer att läggas till högen, där alla andra olyckor som personer mellan 18-25 varit inblandade i. Vilket generar extremt höga försäkringar för oss som inte ”svinar” på vägarna!

  Sen är 70 knyck en ganska hög hastighet att braka in i ett träd med. Det är inte många som klarar sig vid en kollision med ett träd.

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

  #101549

  saab-jonte
  Deltagare

  det finns en poäng med försäkringsbolagen i denna diskussion, tyvärr så lägger alla bolagen skadeanmälningarna till handlingarna i vissa kategorier, 15-24 24-55 55- avlidna dvs. att om ”olle 15 smäller med sin splirrans nya eu-moppe i centrum och skadr 3 personer inklusive han själv, då kommer denna att påverka procenten olyckor för kategorin 15-24 och då blir det indexhöjning i den kategorin, jag själv har råkat ut för att vika en 99:a runt en lyktstolpe mitt i sommaren i en fyrvägskorsning, jag skyller inte på nån, det var mitt eget fel. jag hade en hastighet på ca 60/70 kmh… och den gick ju att köra från platsen med följden att däckena slets ut på höger fram och bak…

  ”oss unga som inte svinar oss i trafiken” ALLA gör misstag, helt klart. man lär sig så länge man lever, eller ja det kanske är diskutabelt. men vi som är unga nu får bita i hop dom dagarna det är kvar tills man fyller 24 och hammnar i kategori 2, 24-55 år, då kommer försäkringen bli brutalt mycket billigare. så dte är bara att bita sig i läppen och vänta!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng