Verktygssats, nån som har en favorit?

Forum Övrigt Off Topic Verktygssats, nån som har en favorit?

Detta ämne innehåller 18 svar, har 13 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-10-17 20:07.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14933

  emul
  Moderator

  Nu har jag tröttnat på att behöva köpa nya prylar när jag drar sönder dem, slarvar bort dem för att de inte ha någon rejäl låda osv. Tänkte alltså att jag ska skaffa mig nån trevlig verktygssats, eller snarare hylsnyckelsats, ev med några mer bra-att-ha-prylar i.

  Satt och spanade lite, läste på, filurade – och kom fram till att jag kanske ska ha mig en låda Kamasa-prylar. Tänkte först köpa Hylsnyckelsats 1/2″ 24 delar med sexkantshylsor (24 delar på Jula) men nu funderar jag på om man ska lägga lite mer och skaffa tex Mekanikersats 87 / 138 delar (87 / 138 delar på Jula, klicka på respektive ).

  Någon som har några tips på andra bra prisvärda märken, erfarenhet av Kamasa eller nåt annat intressant att säga om det hela? Lite beslutsångest, kan ändå bli endel pengar om man köper den största blandade-roliga-prylar-satsen..

  #99128

  lelle f
  Deltagare

  Kamasa är bra grejer tycker iaf jag , men jag skulle nog inte köpa nån sats . Köp hellre en riktig vertygslåda och börja lite med dom vanligaste sakerna . En stor sats innehåller så mycke onödigt som du får släpa runt på i onödan .

  #99129

  enor
  Deltagare

  Emul,

  Det ser ut som att du är Saab 96-åkare; I så fall – se till att du skaffar en hylsnyckelsats med hylsor i tumstorlek, inte millimeter!

  #99130

  peter engqvist
  Deltagare

  håller med lelle stora satser innehåller mycket onödigt.
  köp separata kvalitets sattser av det du behöver.

  har efter 16 års mekande provat många olika lösningar.

  har idag 3 storlekar på hylsnyckelsattser dubbla blocknyckelsattser varav en med spärrfunktion en STOR bitts-satts. skruvmejslar i dom vanligaste storlekarna sidavbitare polygriptänger från bacho liten rörtång litet bräckjärn + diverse elverktyg allt i en blå post låda.

  känner mig naken och hjälplös utan mina verktyg
  kan inte åka nånstans utan dom.

  #99131

  emul
  Moderator

  Jo, jag en tumssats liggande, mejslar, stämjärn, tänger osv i mängd överallt känns det som. Håller på att pyssla endel med min 9000 också, den är alltid i behov av omvårdnad.. Funderar på att köpa en värd i tum och en vanlig, men det såg ut som om att någon av de större satserna innehöll både och tyckte jag..

  ”Mekanikersats. Industrikvalitet, mm och tum, 1/4”, 3/8”och 1/2”- anslutning. Komplett vridverktygssats. 3 st hylsnyckelsatser med mattförkromade optipunkt-hylsor av Chrome Vanadium stål.”

  Eh.. Betyder väl både tum & mm-hylsor?

  Märken annars då om man ska köpa nån uppsättning hylsnycklar, Kamasa duger finfint eller vad tycker nu?

  Tack för ert engagemang, som vanligt!

  #99132

  gammsaaben
  Deltagare

  Bacho är också bra och Teng funkar fint också. Har en Tengsats med spärrskaft som är 5 år gammal, den är mycket välanvänd men det märks inte alls.

  #99133

  pelle s
  Deltagare

  Biltemas verktyg med 10 års garanti är faktiskt häpnadsväckande bra! Jag har en hylsnyckelsats som jag köpte ca 1990 och den ser knappt använd ut, inget glapp i spärrskaft eller något slitage i hylsor. Jag kan verkligen rekommendera dem! Och jag vet att många proffsmekar använder dem också.

  Den här tror jag är riktigt trevlig som grund. Komplettera sedan med blocknyklar, lednycklar och lösa hylsor efter behov.

  Anser
  Pelle

  #99134

  stellemark
  Deltagare

  Biltemas verktyg med 10 års garanti är faktiskt häpnadsväckande bra! Jag har en hylsnyckelsats som jag köpte ca 1990 och den ser knappt använd ut, inget glapp i spärrskaft eller något slitage i hylsor. Jag kan verkligen rekommendera dem! Och jag vet att många proffsmekar använder dem också.

  Den här tror jag är riktigt trevlig som grund. Komplettera sedan med blocknyklar, lednycklar och lösa hylsor efter behov.

  Anser
  Pelle

  HAr själv en av de mindre satserna från Biltema kompletterat med en större handtag och lösa tum hylsor.
  Fungerar klockrent och avsevärt bättre än e billigare satserna , älskar deras glasfiberskaft. En enorm skillnad gentemot de kromade.

  #99135

  jorgen b
  Deltagare

  Är användare av biltema verktyg med 10års garanti, hylsor och nycklar har varit mycket bra, skruvmejslar mindre bra, men de skruvmejslarna har utgått. Felet med hylsserier brukar vara var gränsen går mellan olika storlekar (tex 14mm 1/2″). Fördrar att välja en serie med endast en storlek tex 1/4″ så att man får hylsor från 4,5-14mm och sedan en med 1/2″ 10-32mm. Man klarar sig ganska bra utan en tum-serie, men den kan vara bra som komplement ibland.

  #99136

  carl l
  Deltagare

  Sommaren 1999 köpte jag Biltemas stora verktygssats (den som kostar runt 1000-lappen) och det är nog en av de bättre investeringar jag gjort. Den är än idag komplett och fungerar utmärkt, även om det kanske säger mer om mig än om själva verktygssatsen. I denna finns i stort sätt allt jag behöver, utom större hylsor för att t.ex. lossa centrumbultar. Duger med andra ord alldeles utmärkt för hemmamekanikern.

  MVH
  Carl

  #99137

  Jonathan
  Deltagare

  En sats krafthylsor hed halvtumsfattning har hjälpt mig mycket, det behöver heller inte vara så dyrt. Bra när det jävlas!

  #99138

  emul
  Moderator

  Har testat både billig och mindre billig på Feltema, kan inte påstå att resultatet blivit något annat än sönderdragna hylsor, vilket gör mig hemskt irriterad. Kanske helt enkelt är för stark =P

  Lutar fortfarande åt mellanstorlek av Kamasas divprylar, kombinationen av 6-kantiga tums- och mm-hylsor verkar bra. Massa bra andra prylar är också bra, jag gillar prylar. =)

  #99139

  anders jensen
  Deltagare

  ” kan inte påstå att resultatet blivit något annat än sönderdragna hylsor, vilket gör mig hemskt irriterad. Kanske helt enkelt är för stark =P

  Emil, Verktygsboden har billiga momentnycklar

  /Anders

  #99140

  emul
  Moderator

  Brukar inte dra sönder dem när jag skruvar i saker, utan när jag skruvar ur…

  #99141

  carl l
  Deltagare

  När det handlar om att lossa fastrostade skruvar och liknande saker brukar dyra, smidda verktyg vara att föredra. Kan göra skillnaden mellan rund skalle och lossad mutter. Själv brukar jag undvika att skruva i rostiga föremål, så jag har själv aldrig haft några problem.

  Kamasa är bra grejer, men själv lurar jag på att köpa en av Bahcos större satser. Inte för att jag behöver utan för att det är snyggt.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng