Färgbryderi Saab 96 -75A

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Färgbryderi Saab 96 -75A

 • Detta ämne har 12 svar, 8 deltagare, och uppdaterades senast 2006-08-22 14:39 av .
Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13792
  gammsaaben
  Deltagare

  Jag har tänkt att ge min Saab 96 årsmodell 1975A en ny lack då det har börjat komma upp lite ytrost både här och där.

  Jag hade inte direkt reflekterat över exakt vilken nyans bilen är i tidigare, men nu när lackningsplanerna börjat gro så kollade jag upp det och det står W2 i motorrummet. Bilen var alltså orkidévit i original. Detta fick mig att häpna, orkidévit är nämligen en av de få kulörer jag har koll på. Den är en vit som är lite svagt rosatonad och ärligt talat så är jag inte så förtjust i den. Problemet är att min bil är högst definitivt inte orkidévit. Den är snarare gräddvit, eller vit med något grått i. Man ser en skiftning högst upp på dörrarna där det är som en skarv mellan färgerna. Bilen lackerades om 1981, men märkligt nog så står det W2 även på färgburken som blev kvar då.

  Vad kan ha hänt? Bilen lackerades om på en riktig och välrenommerad lackverkstad. Kan dom ha blandat fel? Kan dom ha förväxlat W2 med W1?

  För att ytterligare röra till det så är jag verkligen inte sugen på att lacka tillbaka bilen i orkidévit… Visst, jag skulle gärna ha tillbaka orginalkulören på ren och skär princip, men jag gillar verkligen färgen som är nu och orkidévit faller mig inte alls i smaken.

  Just nu vet jag inte vad jag ska göra så jag hoppas att panelen har några bra synpunkter på mitt lilla dilemma…

  #92199
  saabisti
  Deltagare

  Lackade delvis om min orkidévita ´77 senaste höst (2 st stänkskärmar o dörrarna upp till fönstren).
  Jobbet utfördes av stadens bästa måleri. Resultatet blev mer än bra, men efteråt berättade ägaren som själv utförde jobbet, att han beställt Spies Heckert färg vilket visade sig ha en tydlig gråton. Så han var tvungen att själv blanda en ny färg för att få den rätta lite rosa-aktiga tonen.

  Jag levde i den tron att brutna vita färger hör till de lättaste att blanda, men han kontrade med att säga att de hör till de absolut svåraste…. lycka till med jobbet.

  För övrigt anser jag att orkidévit är toppen för en 96:a men ser för jävlig ut om det finns en enda [color:”brown”] rostfläck [/color] !

  #92200
  stenling
  Deltagare

  Gammsaaben! Tänkte bara höra vilket pris du fått på en omlackering av bilen eftersom vi bor i samma ände av landet och jag också går i omlackeringstankar?

  Jag har en 99 EMS som ska lackas och funderar på att göra det mesta underarbetet själv och lämna bort sjävla lacken, om det nu gör någon större skillnad på priset?

  #92201
  gammsaaben
  Deltagare

  saabisti: det du säger skulle kunna förklara vad som har hänt med min 96:a, men lite märkligt att det skulle bli samma fel nu som för 25 år sedan. Men jag kanske skulle begära att lackaren kör med färg från Spies Heckert så blir det samma som det är nu.

  stenling: du har mail.

  #92202
  patric h
  Deltagare

  Har kollat Recepten på W2 och W1. Det skiljer ganska mycket på dem, receptet för W2 inehåller betydligt mer rött och gult vilket är som det ska skall då W2 tonar iväg åt det rosa hållet. Kanske har man missat vid vägningen av den röda mixen då din bil fick ny färg 1981. Eller kanske ett fel i receptet? Det kan ju förekomma ibland.
  Om du är nöjd med bilen nu när den är mer vit än vad Original W2 är så tycker jag att du väljer någon av varianterna som finns på W1. Finns tre stycken varianter av W1 och de är ganska lika varandra lite olika gråton i dem bara.

  /Patric

  #92203
  gammsaaben
  Deltagare

  Här är nu resultatet. Det finns ett par tre dammkorn och jag skulle inte kalla det utställningsskick, men väl fint bruksskick. Vad tycks om färgen?

  #92204
  exceller8
  Moderator

  Ser grymt snygg ut!!! Ser även att du har bra orange färg i blinkersglasen! Finns någon spray man kan använda för att bättra på färgen inuti? Eller har du köpt nya?

  #92205
  Lollo
  Deltagare

  Ser ju bra ut men hitta en snyggare färg och ha på fälgarna, bara som jag tycker.

  #92206
  gammsaaben
  Deltagare

  Den oranga färgen är nog kvar mest för att bilen stått inomhus i garage mycket.

  Håller verkligen med om fälgarna, Lollo. Jag hade beställt silver, men jag fick någon konstig grå färg med metallic istället… Jag har fotbollsfälgar som ska på så fort jag kommit hem, det blir ändå bäst. Hoppas att dessa grå passar bättre på min tyrolergröna 95:a istället.

  #92207
  gammsaaben
  Deltagare

  Bättre med dessa fälgar, Lollo?

  [image]http://www.saabklubben.com/ubbthreads/attachments/573197-Macken.jpg[/image]

  #92208
  Lollo
  Deltagare

  Ojaaaaaaaaaaaaaaaaa.

  #92209
  saab-jonte
  Deltagare

  mekonomen saluförde ”toningsfärg för lampor” det finns färg som man kan måla blinkerslamporna med där till för unga pojkar med häftigabilar och som kör med vita glas… dock finns det inget som säger att man inte kan måla glasen med färgen…. återkommer med en avhandling när jag provat på mina 96-78 bakljusglas

  #92210
  mats a
  Deltagare

  Ihobbybutiker brukar saluföras ”glasfärg” som inte är täckande och som man dekorerar dricksglas etc med. Prova den!

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng