Utställnings skick

Forum Övrigt Allmänt Utställnings skick

 • Detta ämne har 13 svar, 11 deltagare, och uppdaterades senast 2005-11-20 19:35 av .
Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13347
  t.nilsson
  Deltagare

  Någon som vet vad är det för skillnad på en bil i utställnings skick eller en bil i fint renoverat skick?

  #89945
  Lollo
  Deltagare

  Hej.
  Detta är ju en svår fråga, jag tycker att din bil ser ut att var i utställningsskick, men det är ju som en del säger att en bil är rostfri och den inte är det .
  Tycker att gjort ett jätte bra jobb på din 92:a.
  Och så ser man ju alltid ”rishögar” på utställningar, titta bara på festivalen när hedemora gänget kom med sina ”fina” bilar, de drar till sig blickar och komentarer på sitt sätt och är ju i ”utställningsskick” de med, inget ont om dessa bilar, tycker det är kul med sånna.
  Blev lite rörigt detta men hoppas någon förstår hur jag menar.

  #89946
  jrt
  Deltagare

  Rishögar!?!
  hmmm
  Patina kallar vi det för!!

  #89947
  gammsaaben
  Deltagare

  Det s.k ”utställningsskicket” beror väl lite på utställningen. På show-bilar så kan dom lägga speciallack som är mycket bättre än t.ex på en ny modern bil, ha krom på varje bult och mutter och typ guldplätera motorrummet.

  Men då är det inte heller originalskick längre och på en saabträff tycker jag det är lika roligt och fint med orenoverad patina som fint renoverat eller moderniseringar och förbättringar.

  #89948
  Lollo
  Deltagare

  Heja Roger, jag menar inget illa med detta som du säkert förstår, jag menade att de också platsar på utställningar, fast på ett annat vis, den är tom i den engelska tidningen Retro cars i lag med andra utställningsbilar och min ”tattar” camping.

  #89949
  jrt
  Deltagare

  Ja jag såg tidningen.
  Jag var till Mange och översatte vad som stod om hans bil!!

  //Roger

  #89950
  anp624
  Deltagare

  Vad trött jag blir… Satt och skrev ett inlägg i 35 minuter och när jag ska posta det så säger den ”this form is no longer valid” (jag valde förhandsgranska) och när jag kör ”back” på webbläsar’n så är fältet tomt. Orkar inte skriva om det idag…
  /H

  #89951
  krister
  Deltagare

  Hmm…
  Jag behöver kanske inte renovera? Det kanske är bättre att ställa ut i det här skicket?

  /Krister

  #89952
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  [image]http://www.ratbike.org/photos/show05/00_drdeath2.jpg[/image]

  Ja du Krister…Det finns ju ratbikes så varför inte!

  /B

  #89953
  t.nilsson
  Deltagare

  Inte många som vet skillnaden mellan utställnings skick och fin renoverad?

  #89954
  porsche944
  Deltagare

  I mina öron låter utställningsskick något som man inte vill köra med, utan just bara ställa ut.
  Bilar är till för att köras med, även när dom blivit renoverade till ett nära nyskick. Jag skulle nog bedömma din bil som mkt fint renoverad, för jag hoppas att den kommer att rulla på vägarna och inte bli en bil i utställningsskick!! Jag har hört om en som renoverat en mc, den har ännu ej varit startad efteråt, man ville inte riskera att det ev läckte ut olja. Denna mc var med på en concur bedömmning, dock blev den struken eftersom ägaren inte ville köra fram den vid bedömmningen. Enligt mitt sätt att se det känns sådana renoveringar lite löjliga.
  Jag försöker köra med mina bilar när tillfälle och tid ges, det är ju den belöningen som man får när man gjort ett bra jobb, känslan att få starta samt rulla ut på vägen.

  Men som sagt detta är min åsikt, det finns säkert fler.

  #89955

  Håller helt med dig Michael. I somras fick Kermit ånyo känna ”plattan i mattan” på Kinnekulle. Desutom rullar han några hundra trevliga mil vart år. Och så ska det bli med Miss Piggy också. Dock är jag ju inte så jätteglad att rasta dem i ösregn på grusväg

  Se dem i aktion kommande sommar i Ljungbyhed på den internationella träffen

  #89956
  saab v4-ever
  Deltagare

  Bilar i utställningsskick funkar bra på museum typ SAAB-museet. I övrigt hör jag till den skaran som mer än gärna kör mina bilar på det sätt de är konstruerade för även om jag kostat på och renoverat bilarna. SAAB:arna trivs utmärkt på grus. När man drar iväg på en sådan väg får man ett sånt där fånigt leende som om man vore tre-fyra år. Dessutom får man smattret och plinget av sten i skärmar och avgasrör på köpet. Vilken känsla! Är man riktigt petig kan man ju alltid fylla i stenskotten med underredsmassa och lack.

  Fint renoverad, orenoverad originalbil, unik originalbil etc har ingen betydelse om den inte kan framföras, själen sitter i skick och framförande.

  Den enda vettiga ursäkten att inte köra med våra fina SAAB:ar stavas V Ä G S A L T inte utställningsskick! Seså, ut på vägarna med bilarna, det är där de hör hemma!

  ///Harald

  Hoppsan, tappade nog tråden lite….

  #89957
  anonymous
  Deltagare

  Museum = bilmaosoleum. Utställningskick är bara gäspframdrivande. En/två av varje modell bör sparas, resten ska ut på vägarna och förgylla den grå vardagen, för föraren och alla med- och mottrafikanter.

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng