Vibrationer under färd med 900i

Forum Modellspecifika forum OG900 Vibrationer under färd med 900i

Detta ämne innehåller 7 svar, har 6 deltagare, och uppdaterades senast av 2017-06-23 11:41.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #431510
    Profilbild på mabo
    mabo
    Deltagare

    Hej!

    Min 900i -88 har problem med vibrationer vid gaspådrag i hastigheter mellan 70 och 110 km/h. Mycket irriterande då bilen går toppen i övrigt. Drivknutar och annat är i gott skick och har rullat under 10 000 mil.

    Misstänker att inre drivknutarna (tripoderna) kan vara problemet men det låga miltalet talar emot det… Finns det någon som har någon ide om vad som kan vara fel?

    #431525
    Profilbild på saabaero
    saabaero
    Deltagare

    Inre knutarna är misstänkta om det bara kommer vid högre belastning

    #431526
    Profilbild på axel
    axel
    Deltagare

    I brist på bättre förslag kan du väl inspektera främre motorfästet.. Är det likadant om du byter framhjulen mot, t ex vinterdäcken?

    Bad vibrations….

    #431529
    Profilbild på Regin
    Regin
    Deltagare

    Misstänker att inre drivknutarna (tripoderna) kan vara problemet
    men det låga miltalet talar emot det…

    Beror väl på om det finns ordentligt med fett i dom.
    Har sett OG 900 med det miltal som haft rent för lite fett tyvärr 🤥

    Känn efter på dom, ryck upp/ner i drivaxlarna …..

    #431548
    Profilbild på lsoderlund
    lsoderlund
    Deltagare

    Är vibrationerna enbart vid gaspådrag mellan 70 och 110, eller finns dem vid samma varvtal på samtliga växlar + neutral?

    #431553
    Profilbild på mabo
    mabo
    Deltagare

    Tack för era bra svar! Jag kollar och testar – återkommer.

    #431785
    Profilbild på mabo
    mabo
    Deltagare

    Har provkört lite mer och kommit fram att vibrationerna uppstår vid gaspådrag och belastning och upphör vid gassläpp eller frihjulning. Vibrationerna uppkommer vid två hastigheter:

    mellan 90 och 100
    mellan 120 och 130 och då vibrerar det riktigt illa – känns som att motorpaketet hamnar i självsvängning – riktigt dåliga vibrationer…

    Har ryckt i drivaxlarna men känner inget stort glapp radiellt.

    Ska lämna in hjulen på balansering igen för att utesluta den felkällan.

    Återkommer 🙂

    #431923
    Profilbild på norra
    norra
    Deltagare

    Jag hade liknande problem en gång, det berodde på pirat fälgar som ej centrerade. Men för din del låter det mest som en inre drivknut, hissa upp framhjul i
    taget lägg dig under bilen vrid på drivaxeln med en poligrip/rörtång så ser du om det är för stort spel i den inre knuten. Om ett motorfäste är utav brukar växlarna sparka ur.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.