MCY Cab 1991

Forum Övrigt Projekt / Min bil MCY Cab 1991

Detta ämne innehåller 1,299 svar, har 70 deltagare, och uppdaterades senast av 2019-04-11 08:34.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 1,300 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #24850

  turbocab
  Deltagare

  Startar upp tråden på nytt här, skall väl försöka kopiera över en del då, hoppas det funkar! Eller så börjar jag om kort och gott, flyttar ju nu 1e December och får garage, har redan småprojekt bokade på alla bilarna! TBC.

  Kan som första inlägg här avslöja att min svarta TurboS 1993 troligen lämnar mig i helgen. Jag har fått ett hyfsat bud, och som läget är med flytt, hus och barn så kommer jag inte hinna. Hade en Framtids-diskussion med gumman min, och jag förlorade den.. Typ. Så den svarta åker. Jaja, har ju några till. 😆 Bilder etc, kommer….

  • Detta ämne redigerades 1 år sedan av .
  • Detta ämne redigerades 5 månader, 1 vecka sedan av .
  #177973

  longjohn61
  Deltagare

  @turbocab wrote:

  Startar upp tråden på nytt här, skall väl försöka kopiera över en del då, hoppas det funkar! Eller så börjar jag om kort och gott, flyttar ju nu 1e December och får garage, har redan småprojekt bokade på alla bilarna! TBC.

  Kan som första inlägg här avslöja att min svarta TurboS 1993 troligen lämnar mig i helgen. Jag har fått ett hyfsat bud, och som läget är med flytt, hus och barn så kommer jag inte hinna. Hade en Framtids-diskussion med gumman min, och jag förlorade den.. Typ. Så den svarta åker. Jaja, har ju några till. 😆 Bilder etc, kommer….

  Blir toppen med garage har själv nyligen flyttad har nu också garage(som all vill låna så klart)
  Nyfiken som man är stannar den svarta i landet eller ❓

  Mvh Nisse

  #177992

  turbocab
  Deltagare

  Jadå, Malmö! Det räknas ju…. 😛 Ingen kändis här utan en okänd förmåga som jagar Aero och som föll direkt när jag beskrev den. Hämtas troligen imorgon. Renovering, ny låda etc väntar! Lär dyka upp på träffar och sånt sen.

  Jag kommer ta mig an den befintliga parken istället, troligen väntar renovering av motorblock och ny T16 original topp för den gula kupen, och en komplett AC. Umgås med tankar att köpa nån busbil sen också, kanske en Trubbnos att skoja lite med, nåt billigare. Vi får väl se vad det blir av det!

  #177994

  M.Broberg
  Deltagare

  glöm inte instruera nya ägaren att prjekttråda här!

  #178013

  trionic
  Deltagare

  va ju tråkigt Martin,att du skall sälja den svarta som är unik ”aero-93″finns ju inga såna kvar.Sälj den röda det är ju en dussinbil jämfört med den svarta.

  Häls
  Morgan

  #178014

  turbocab
  Deltagare

  Ja, du har rätt Morgan, men pengarna behövs ju med husköpet…. Dessutom kommer nog knappast tiden räcka till att fixa klart den på det sätt som den förtjänar, så jag får släppa flaggan här. Tiden som blir över kommer läggas på de tre befintliga pärlorna istället – jag skall försöka få dom 100% så som jag vill ha dom, istället för för att ha 4 bilar som alla är 95%.

  #178809

  turbocab
  Deltagare

  Jo Tjena – läste just mitt eget inlägg ovan här, och konstaterar att det höll ju inte så länge. En ny og900 är inhandlat, och den kräver en del jobb…. Nu är det ju inte nån utställningsvagn, utan en familje/Vinterbil, men ändå…. 😆 Bilen är en 1992 T16 AD55, dvs 5-dörrars, med elhissar och elspeglar, 19300 mil ca. Rost? Javisst, men inte nån farligt, bättre än man kan tro. Dörrarna är skitfina!

  Tyvärr inga bilder idag, kommer imorgon hoppas jag! Men vilken bil – tight känsla, allt funkar, och den är inte alls olik karaktären i min röda TurboS, fast lite mer sliten då såklart. Nu slipper jag dessutom köra Skoda Octavia till vintern. Helt sjukt – igår hade en tågbiljett bokats för att hämta Turbo 1992an idag Söndag i Helsingborg. Igår Em, lördag, ringer en familj från Ystad och vill köpa min gula Octavia RS för mitt senaste begärda pris på blocket. Efter lite diskussion så köper dom bilen osett, och vi bestämmer träff i Helsingborg. Så jag kör Skodan ner, och 1992 Turbo hem! Och med lite pengar emellan. 😛 Behöver jag säga vilken bil som gav mest körglädje?

  Bilder kommer som sagt… Planer så här långt: Ny front. Rensa lite el. Fixa gummilister. Tvätta. Emblemfix bak. Serva. Nya fälgar – (Klart redan) GLT justering. Fixa bucklan fram, dit med en Grill bla. Mm…..

  Jag är såååå djävla nöjd med bilen så här långt…. Det bästa av allt – bakre dämparen är borta, ersatt av ett rör. Gissa om det gurglar. Oh my god… Och så finns en stor logga ”Svenska Saab 900 klubben” i bakrutan! Säljaren har tidigare sålt dekaler för klubben!

  #179054

  longjohn61
  Deltagare

  En sån dekal skull jag villa ha 🙂

  Mvh Nisse

  #178912

  t16s
  Deltagare

  tykte precis som du martin att känslan i bilen var bra, men suget efter en riktig aero och 3-dörrars var för stort annars hade jag nog slåt till på den…sen tyckte jag nog han hade lite konstiga lösningar på olika saker , men som sagt allt går ju att lösa 😀

  #178913

  turbocab
  Deltagare

  Och det kommer att lösas det mesta! Jag tycker du gjorde rätt dock, du har en ganska lätt resa med din svarta för att få extremt entusiastskick, med denna röda är det lite mer pyssel….

  Verkar finnas huvar, hittade lite på Blocket och ska jaga lite. Nu börjar det redan… 😆

  #179139

  plankan
  Deltagare

  @turbocab wrote:

  Verkar finnas huvar, hittade lite på Blocket och ska jaga lite. Nu börjar det redan… 😆

  Ja du är lite sent ute….
  Bara förra veckan fanns det en 100% rostfri cherryröd huv i lund 🙄

  #179320

  turbocab
  Deltagare

  En hel dags meckande till ända. Oj det går långsamt framåt…. Och nån Kamera har jag inte heller. Har dock skrotfyndat litegrand, hittade eg alla småsaker jag behövde till den röda på två besök på stadens självplock. Hittade faktiskt en rostfri Cherryröd huv!!! 😛 Fast skroten hade ju bucklat till den ovanpå och repat med trucken…. Fan också. 😥 Hoppas på att kunna göra en bilduppdatering imorgon hur projektet framskrider!

  #179432

  turbocab
  Deltagare

  Öööööörrrffff…… Rost. Mera rost. Dålig passform. Skruvar vars skallar inte längre finns. Och en krockskadad front som måste riktas med slägga. Og900 är för underbara! 😆

  Inte en bild idag blev det, jag har stressmeckat och krånglat precis hela dagen. Men jag har kommit rätt långt ändå. Tyvärr missade jag att ta en enda bild ”före”, det blir bara efterbilder. Vilken vecka som helst…. Imorgon skall oken bytas, men inte slangarna bak, det är bara rost och jag får inte loss dom utan att ta väck hela bromsrören = det kommer inte hända. Men jag hade tur, bägge slangarna gick skruva ur befintliga oken! To be continued….

  #179433

  plankan
  Deltagare

  😕
  Denna avsaknad av bilder 🙄

  Du körde väl inte och krocka med bilen på väg hem så det är därför 😆

  #179454

  turbocab
  Deltagare

  Nejdå, bilen var smälld lite lätt redan när jag köpte den… Mer jobb än jag trodde med det där, svårt som fan få dit nya kofångaren, lyktor etc. Men nu är det klart!

  Här kommer då nya vinterprojektet, 900 T16 5D 1992, 19.000 mil på mätaren!

  Här stor hon uppallad och utsätts för lite allt möjligt:

  Inredningen är jättefin! Inte ett märke nästan, Taket är 100%, och panelen är sprickfri. Tydligen var handsfackslocket skitfult så där sitter en med kromlist istället. För orignalkänslans skull så har jag ett tokfräsch lock från Skroten, från en 1992 2,1. Mattorna är blå, från en skrotbil i veckan som gått 17000 mil bara. Tyckte det var en kul grej! Gråa tygmattor är på väg också, till våren. Hade lite flyt i veckan och hittade massa sköna grejor på skroten. Allt jag behövde! Nytt lock för luftfiltret, 2x orginal tutor med fäste, nedre vinklarna för framlyktorna mm… 😛

  ”Fasten your seatbelts while seated LIfe vest under your seat”. Skylten härstammar från en SAS MD-8? gissar jag. Många gånger har jag satt mig ner och sett en dylik skylt…. 😛

  Extramätare därnere. Turbotryck, volt och lite lustigt nog vacum-mätare. Den senare kommer nog ändras till nåt annat. Men fräscht och snyggt är det, så detta får vara kvar! Numera är en askkopp på plats också, och backkamera displayen har hamnat på skrothögen. Växelknoppen nu original med växelmönster coh gummidamasken är i nyskick från skroten. Läderdamask och sånt känns helt överflödigt i en vinterbil så det får vara.

  Fronten! Ni som såg blocketbilden känner inte igen sig. Hela fronten är väck, extraljusen och alla kablar är historia. Grillen är från samma lågmilade i-bil på skroten, därför inte Chrome. Håller lite låg profil sådär. Huven öppnade sig inte automatiskt vid köp, men det är löst nu med spänd vajer och ny huvlåsmekanism som är mkt fräschare. Helt nya lyktor (Skruvat) är fixade. Blinkersen är fixade också, en av dom var en i-blinkers utan backljus, nu är det en Turboblinkers. Chromelister på plats såklart också. Hela fronten kommer från en viss svart 1993 TurboS… Ett litet minne. Misströsta inte Andreas, den du har är mkt fräschare.

  Bucklan på högersidan (blocket annonsen!) är fixad också. Syns fortfarande, men bättre. Dock är allt snett och vint så det vart lite jobb och stora hammaren fram. Men nu är det hyfsat.

  Bakvagnen. Nya bromsar och skivor skall dit, biltema bromsok. Skulle bytt slangarna också, men dom kommer inte loss från rören utan våld/kapning, så jag skiter i det. Hade lite tur, bägge bromslangarna lossnade fint från oken. Längre fram får det bli en totalrenovering tror jag. Fjäder och dämpare borde bytas, men till våren, jag har inte tid nu.

  Fram blir det samma, biltema ok och nya skivor! Gött!

  Bakluckan har fått nya yttre ljus. Inre är uppfräschade och polerade. Lite lampfix också, annars ser det hyfsat ut! Aerokåporna är borta, nya original tvättade och fräscha luftutsläpp på plats. Nya lackade kåpor väntar, men eftersom lacken är ljusröd och trist så får det vänta tills jag polerat upp bilen.

  Hjärtat! Här sitter en ganska smutsig men välmående T16 som går helt rätt och känns helt rätt. Inga större planer här. Nytt luftfilter är på plats. GLT skall höjas, en trimbox original 175hk skall in och olja/stift såklart.

  HÄr har det fixats massor. Ser inte så kul ut kanske, men det är ju lite krockat också. Nya original tutor 2x från skroten är på plats, på originalplats och allt! En ny fräschare spolarbox hittade jag också, och tusen ton kablar från Xenonljusen, blixtljusen (!) och positionslamporna fram är borta. Batteriet är flyttat bak, men det är ju bra, får sitta kvar där! Notera även att magnetventilen är flyttad, jag låter den sitta där så länge. Bilen laddar stabilt och fint, ingen anledning mickla med det då.

  Brukskick. Inte mer, men inte mindre. Inne i länkarminfästningen finns original färg, mao inga som helst anmärkningar här. Skumt, för bromsarna bak känns så mögiga, men en del andra grejor är skitfina. Jag vidmakthåller att og900 är sjukt personliga, och rostar rätt olika…

  Pricken över i! Kolla texten på rutan…

  Luckan är hyfsat fin, den rost som finns är inget som sprider sig på länge.

  Det är ju en vinterbil, så att kupevärmaren och motorvärmaren är på plats gjorde ju inte inget. Hittade kabeln tom bakom förarsätet.

  Nu närmast skall oken och skivorna dit runtom, sen skall den såklart besiktigas också. Väntar mig inga problem alls med det. Ett nytt avgas sitter på nu, blev original. Hade ett Simons också, men gick bet på det. Katen sitter inte som original, och behöver riktas upp. Fanns inte en ärlig chans få dit Simons-systemet, men original gick hyfsat. Dock tar det i UPPÅT vilket jag inte är van vid, men det beror väl på att hela mellanröret pekar uppåt. Jag har lärt mig den hårda vägen att ett og900 system blir aldrig bra om inte katen är riktad rätt och det i sin tur hänger på hur framröret är riktat också. Får kika på det på lyften längre fram. Får hem en fabriksny original kat snart också, kanske behöver jag den. Får se hur BP går.

  Det är sjukt ball att mecka med en sån här gammal bil, åtminstone när inte rosten är för svår. Massa smådetaljer att förbättra, och pilla med. Har gjort en hel del som inte nämnts och synts redan, smådetaljer som ingen märker men som känns rätt.

  En fråga: Sidolisterna (de smala övre) är skitfula och matta. Jag funderar på att riva dom helt. Har en uppsättning jättefräscha gummiblanka från en skrotbil, som kan monteras vid behov. Hur ser det ut utan tror ni? Blir ju lättare polera upp den också utan.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 1,300 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng