Rybergs garage

Forum Övrigt Projekt / Min bil Rybergs garage

  • Detta ämne har 185 svar, 22 deltagare, och uppdaterades senast 2014-08-19 20:50 av .
Visar 15 inlägg - 61 till 75 (av 186 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #183753
    anderslindh
    Deltagare

    fan vad fin den ser ut! 😀

    #183754
    longjohn61
    Deltagare

    Fan va blank och fin den ser ut 😀 fälgarna hmm oh så vackert 😀

    Mvh Nisse

    #183756
    joh900
    Deltagare

    Fälgarna är det bara att skicka hit…!

    …sitter riktigt gött 😀

    MVH

    #183758
    jesprut
    Deltagare

    Tack för kommentarerna, är väl inte helt 100% nöjd men det får duga en stund framöver 🙂 Får ta och lägga upp lite före och efterbilder på fälgarna senare 😉 dom var verkligen inte granna 😛

    #184361
    jesprut
    Deltagare

    Idag blev oljan bytt i både motor och olja 🙂 Bytte även rotor, fördelarlock och tändstift. Nu på kvällen blev det en tvätt också 😀 Härligt med en heldag med bilen.

    I veckan var det besiktning också, gick nästan igenom fick en 2:a på att handbromsen på höger sida knappt tog nått.

    #184393
    jesprut
    Deltagare

    Nu är det riktigt nära 🙂 *host host brum host host host host host host*

    #184488
    jesprut
    Deltagare

    Blev blev inget brum brum…

    Det är ett jävla rytande!! :D:D:D:D:D:D:D

    Äntligen! 😀

    #184490
    peter
    Deltagare

    fan va gött! men vart e filmen? 😉

    #184491
    jesprut
    Deltagare

    Givetvis finns det film, vet ju hur ”reglerna” är här 😉 Först en liten redogörelse för de senaste dagarna.

    Förra veckan
    För ett par veckor sedan bestämde jag mig för att beställa en ny VR-givare och hoppades på att det var den gamla det var fel på. Fick hem den förra veckan och lödde på en riktigt kontakt på den skärmade kabeln.

    Söndag
    Modifierade det gamla givarfästet så jag kunde montera den nya givaren. När detta var gjort hämtades datorn ut till garaget och plugga in i sprutet, på med tändningen och trycka på startknappen. Visst fungerade det! 🙂 Med andra ord var det den gamla givaren som var kass (Det var ju faktiskt ett merca märke på den 😉 )
    Ett antal startförsök gjordes, och den tände endast till på startgas. Tog loss spridarbryggan med spridare och ställde en låda under och crankade, inget bränsle kommer ut. Hade inga mer idéer så jag gick in för dagen. Surfade runt lite efter tips på vad som kunde vara fel, kom av en slump fram till ett kopplingsschema för ett bränsle system. Och där var problemet.
    Fick tag i en T5 fuelrail som med enkla medel passar till 2.1L insug. Men av någon anledning fick jag för mig att jag ville plugga returen :S 😛 Sagt och gjort gick till företaget brevid jobbet och kollade ifall dom hade någon lämplig plugg, vilket dom inte hade så vi tog en vanlig bult och värmde sen igen det hela med en TIG.

    Nu när jag kollade på bilden så förstod jag att man ska ha en bränsle retur ett annat fel var att jag inte alls hade pluggat returen utan ingången 😛 Trodde att BTRen ska sitta före fuelrailen men den ska ju sitta efter. Alltså hade jag försökt trycka in bensin genom returen 😛 hehe
    Tog bort fuelrailen så jag kunde ta med den till jobbet på måndag.

    Måndag
    Har ett annat företag i närheten av jobbet som brukar hjälpa mig ibland, så jag tog med fuelrailen dit så dom kunde borra och gänga upp ett nytt hål och sätta dit en slang nippen 🙂

    Tisdag
    Var på kurs hela dagen, men fick ett infall att åka och hämta en sak på jobbet framåt kvällen när jag väl var där så såg jag fuelrailen och den var färdig 🙂
    Tog med den hem och provade med en gång, och den tände fortfarande bara på startgas. Av med spridare och fuelrail igen för att kolla om det kommer nått bränsle nu, det gjorde det inte. Blev förbannad och gick in 😛
    Skrev lite på ett annat forum där jag fick några frågor om olika saker var rätt allt var som det skulle förutom en sak, jag hade ju ingen 12v direkt matning till spridarna när tändningen är på 😛

    Idag
    Gick ut i garaget direkt efter jobbet och kopplade in direktmatningen 🙂 försökte igen, och nu jävlar tänder det till lite mer än bara på startgas men inte mycket. Med konstant startgas varvar det iväg ordentligt, men vill inte riktigt på endast bensin. Ändrade öppnings tiden i mappen lite och kollade tänstiften, de var begagnade från början så jag bytte till några fräschare. Sen hittade jag en lös kontakt också, till spridare Nr.2 hade inte satt tillbaka den efter att jag hade letat efter matarkabeln i stammen, så i med den också.
    Nu börjar det hända saker! 🙂 Efter några försök så gick det att hålla igång den med gasen dock ingen tomgång.

    Lite småfix och sen kopplade jag in tomgångsmotorn. Startade med en gång med stabil tomgång 🙂

    Härlig känsla kan jag säga 😛 13månader efter inköp av motor hehe 😛

    Film som utlovat, tyvärr ett jävla slammer från lyftarna, låter inte så mycket i verkligheten det blir så av akustiken i garaget :/ Men hoppas det försvinner snart.
    http://www.youtube.com/watch?v=jSqJTBK_6vA&feature=channel_video_title” onclick=”window.open(this.href);return false;

    #184563
    jesprut
    Deltagare

    Då intresset för denna projekttråd inte verkar finnas, så känns det inte längre motiverande att lägga tid på att uppdatera denna tråd.

    //Jesper

    #184487
    longjohn61
    Deltagare

    Sakta i backarna nu finns visst intresse 😮 hinner bara inte att skriva nåt är ju inne ofta
    men så är det ibland,tycker absolut att du ska fortsätta med att uppdatera din tråd 😉

    Mvh Nisse

    #184564
    Beeos
    Deltagare

    Tror att många läser. Men det kanske inte finns så mycket att skriva?

    Sen är det ju ofta så att om man skriv i andras trådar, så kommer folk skriva i dina trådar.

    Jag läser alltid dina trådar.

    #184567
    plankan
    Deltagare

    @jesprut wrote:

    Då intresset för denna projekttråd inte verkar finnas, så känns det inte längre motiverande att lägga tid på att uppdatera denna tråd.

    //Jesper

    Läser är vi nog många som gör utan att svara 🙄
    Men tycker inte du är ”berättigad” att klaga när du inte ens svara på de PM man skickar till dig 3 maj och inte hört från dig 😕

    #184611
    exlssn
    Deltagare

    Även jag läste, tittade och imponerades över din hemmabyggda motorstudio 🙂
    Tar inga tider att skriva en rad, ställa en fråga, det borde jag gjort!
    Hoppas på fler uppdateringar.

    http://www.garaget.org/shinyhead
    Mina motorbilder--> https://get.google.com/albumarchive/107836393426305227778
    I garaget: og900S -91, og900 -91 TurboS Cabriolet & 9-3SC 1.8t -08

    #184613
    jesprut
    Deltagare

    Kul att det är några som läser i alla fall 🙂 det är ju inte för mig jag skriver här utan det är ju för er! 😉
    Sen är det ju alltid kul att skapa lite diskussion på det man göra, om man skulle gjort på nått annat sätt eller om man ska tänka på nått speciellt osv 🙂
    Så länge det finns iaf en person som intresseras av det jag skriver så kommer jag att fortsätta att uppdatera.

    //Jesper

Visar 15 inlägg - 61 till 75 (av 186 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng